Digitale Gemeente Houten

Eenvoudige overwinning voor Victum in Tiel

zondag 5 december 2004 - Bron: Victum

Victum had zich, ondanks de puntendeling in Geldermalsen bij Animo, 1 punt voorsprong genomen van de concurrentie. Het was dus zaak deze voorsprong vast te houden. In de thuiswedstrijd wachtte Tiel'72, een ploeg die op een bescheiden plaats in de rangschikking stond. Na de topwedstrijd van vorige week, was Arjan Donker deze week ziek geweest. Gelukkig was hij voldoende hersteld om te kunnen starten.

De wedstrijd begon flitsend, na de minuut stilte was het vrijwel direct Martijn Boers die doorbrak en eenhandig voor de 1-0 voorsprong kon zorgen. Toch was het voor Victum in de beginfase niet gemakkelijk om op afstand te komen. Tiel kon in het begin gelijk opgaan Arjan Donker en Martijn Boers zorgden vervolgens voor de eerste grotere voorsprong met 4-2. Na de 4-3 van Tiel pakte Victum een ruimere voorsprong van 7-3. Toch liep de afronding niet zoals gewenst, de schoten vielen vaak over of naast. De rebound was wel goed verzorgd, waardoor lange aanvallen konden worden uitgespeeld. In het tweede kwartier van de eerste helft werd de score uitgebouwd naar 9-5.

In de tweede helft bleef dit verschil van 4 lang op de borden. Bijna tot 25 minuten in de tweede helft kon Tiel aanhaken, de score was ondertussen 14-10. De moegestreden Arjan Donker was vervangen voor Albert-Jan Kuiper en Victum speelde deze periode onwennig. De laatste vijf minuten waren wel voor Victum. Foutjes van de tegenstander werden afgestraft, er werd veel gescoord uit doorbraken en kansen dicht bij de korf. Victum kon zo nog 6 keer scoren tegen 1 voor Tiel. Uiteindelijk stond er dus een afgetekende overwinning van 20-11 op de borden.

Victum 1 behoudt hiermee de leidende positie in de rangschikking, op de voet gevolgd door Animo en RDZ. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Juko, een middenmoter waartegen geen punten verloren mogen worden.

Doelpunten: Martijn Boers 6, Vikash Mahadew Missier 5, Albert-Jan Kuiper, Jose de Weijer en Erwin van Dinter 2, Arjan Donker, Corine van der Brink en Peggy Braaf 1.

Victum Tiel 72 20 11 (9 - 5)

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).