2e persbericht van zondag 5 december 2004

Eindhoven 05-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte aangehouden na huiselijk geweld

In zijn woning in Stratum is zondag rond 14.00 uur een 32-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van zijn 31-jarige vriendin in hun woning. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De man is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling spiegel politievoertuig

Op het Stratumseind is zondag rond 4.15 uur een 20-jarige inwoner van Weert aangehouden. Een getuige zag dat de verdachte de spiegel van een politievoertuig vernielde. De man is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij het bureau verlaten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Raiffeisenstraat is zondag rond 00.30 uur een 37-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt op het rijden met teveel drank op. Bij de man werd een promillage van ruim 1,45 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Dronken man valt van snorfiets

Op de Havenweg zag de politie zondagochtend even na middernacht dat een 39-jarige man uit Helmond op zijn bromfiets wilde stappen terwijl hij gedronken had. Ze waarschuwden hem niet te gaan rijden en gaven hem een rijverbod. Even later hoorden de agenten een snorfiets starten. Echter de eerder gewaarschuwde bestuurder had vergeten het slot van zijn voorwiel te halen waarop hij van het voertuig viel. Hierop werd hij rond 00.30 uur aangehouden. Bij de man werd een promillage van ruim 2,40 gemeten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte aangehouden na steekpartij

Op het politiebureau aan de Kasteel Traverse is zondagochtend rond 09.40 uur een 17-jarige inwoner van Meijel aangehouden. De verdachte meldde zich zelf bij de politie naar aanleiding van een steekpartij in een woning op de Beelsstraat eerder die ochtend. Hierbij is de 52-jarige bewoner van het pand om het leven gekomen. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt het gebeurde.

Helmond: Dronken automobilist twee keer in één nacht betrapt

Op de Wolfsputterbaan zag de politie zondag rond 2.50 uur een 32-jarige automobilist uit Bakel slingerend rijden. Uit een controle bleek dat de man gedronken had. Bij hem werd een promillage van ruim
1,70 gemeten. Hierop werd het rijbewijs van de man ingenomen en mocht hij naar huis. Echter rond 4.30 uur zagen agenten de man weer rijden op de Wethouder van Wellaan. Hij werd wederom aangehouden en dit maal was hij niet alleen dronken maar had hij een rijverbod en daarnaast had hij eerder die nacht zijn rijbewijs in moeten leveren. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Inbraak

In een winkel aan de Tienendreef is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Een raam werd vernield om binnen te komen. Weggenomen werden rookwaren en een paar honderd euro.