Politie Zuid-Holland-Zuid

05/12 weekendberichten Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

05-12-2004 - Persberichten district II

ONDER INVLOED
Een 35-jarige automobiliste uit Gorinchem is op 2 december op de Parallelweg in Sliedrecht aangehouden. Ze reed met teveel alcohol op. Ze kreeg een rijverbod van twee uur. Een 47-jarige automobilist uit Papendrecht is op 3 december op de Markt in Papendrecht aangehouden. Hij had teveel gedronken en een rijverbod van twee uur. Een 33-jarige automobilist uit Gorinchem is op 3 december op de Spijksedijk in Gorinchem aangehouden. Hij had teveel gedronken en een rijverbod van twee uur.

WONINGINBRAAK
LEERDAM Bij een woning aan het Eiland is op 2 december tussen 15.30 en 20.00 uur ingebroken. Onbekenden forceerden een deur en namen een sieradenkistje mee. De Technische Recherche doet onderzoek.

GEVAARLIJK
GORINCHEM Op de autosnelweg A27 tussen Houten en Gorinchem heeft zich op 3 december een gevaarlijke situatie voorgedaan. Een automobilist uit Houten werd door de bestuurder van een zwarte BMW herhaaldelijk gesneden en bijna van de weg gedrukt. Kennelijk was de BMW-bestuurder niet gediend van een inhaalmanoeuvre van de automobilist. De BMW-bestuurder zou de Houtenaar ook bedreigd hebben met voorwerp dat op een vuurwapen leek. De politie werd gewaarschuwd, maar kon de man niet meer achterhalen.

AANRIJDING LETSEL
LEXMOND Vrijdagmiddag 3 december is een 24-jarige man uit Vianen gewond geraakt aan zijn rug nadat hij op de A27 een aanrijding had gekregen. Het slachtoffer reed op de oprit van de A27 richting Utrecht toen daar een voertuig, bestuurd door een 56-jarige man uit Amsterdam, daar in wilde voegen. Kennelijk zag deze de daar al rijdende personenauto van het slachtoffer over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De 24-jarige man is ter plaatse behandeld aan rugletsel. Zijn auto raakte total-loss.

BESTELAUTO GESTOLEN
MEERKERK Tussen 29 november 14.00 uur en 2 december 14.30 uur is op de Noordendijk een groene Mercedes bestelbus met Belgisch kenteken RIF-643 gestolen. De bus stond geparkeerd op het parkeerterrein achter Eneco. De politie zoekt getuigen van de diefstal of komt graag in contact met mensen die meer van de diefstal afweten. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief).

TRAANGAS
LEERDAM Zaterdagmorgen 4 december is een 24-jarige man uit Polen aangehouden omdat hij in het bezit was van een busje traangas. De man werd op de Archangel staande gehouden door surveillerende agenten. Zij ontdekten dat de man een busje van het verboden traangas in zijn auto had liggen. Hierop werd de man aangehouden. Op het bureau kreeg de man een transactie van 220 aangeboden. Die kon hij echter niet betalen, daarom kreeg hij, toen hij op vrije voeten gesteld werd, een dagvaarding mee.

VANDALEN AANGEHOUDEN
GORINCHEM Zondagmorgen 5 december zijn twee jongens van 17 en 18 jaar uit Gorinchem aangehouden op verdenking van vandalisme en vernieling. De politie werd door verschillende mensen gewaarschuwd dat er jongelui in Gorinchem rondliepen die her en der vernielingen aanrichtten en rotzooi trapten. Zo gooiden zij met bierflesjes, vernielden tuinmeubilair en gingen varen met een boot die niet van hen was. Na een korte zoektocht werden de twee jongens gevonden en aangehouden. Zij bekenden die nacht onder invloed van alcohol vernielingen gepleegd te hebben. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. Zondagmiddag 5 december werd nog een 18-jarige jongen uit Gorinchem aangehouden op betrokkenheid bij de vernielingen.