Politie Zuid-Holland-Zuid

05/12 weekendberichten Hoeksche Waard

05-12-2004 - Persberichten DIII

TECHNISCHE VERKEERSCONTROLE
HEINENOORD Bij een technische verkeerscontrole op de Reedijk heeft de Politie Zuid-Holland-Zuid op 2 december twee processen-verbaal opgemaakt. Twee vrachtwagens bleken te zwaar beladen.

ONDER INVLOED
PUTTERSHOEK Een 49-jarige automobilist uit Strijen is op 2 december op de Biezengors aangehouden. Hij reed met teveel alcohol op kreeg een rijverbod van vier uur.
OUD-BEIJERLAND Een 41-jarige vrouw uit Oud-Beijerland is vrijdagavond 3 december aangehouden en haar rijbewijs kwijt geraakt omdat ze een aanrijding veroorzaakt had en bovendien onder invloed van alcohol verkeerde. Op het politiebureau blies de vrouw 445 ug/l. Omdat dit niet de eerste keer was dat zij met drank op achter het stuur betrapt werd, is haar rijbewijs ingenomen. De vrouw is na verhoor heengezonden.

OP HETERDAAD
OUD-BEIJERLAND Zaterdagmorgen 4 december zijn een 16-, een 17- en een 18-jarige jongen, allen uit Oud-Beijerland aangehouden omdat zij op de Zinkweg een fiets vernield hadden. De drie werden op heterdaad betrapt door agenten die in burger surveilleerden. Zij surveilleerden daar in verband met vernielingen die regelmatig gepleegd worden in het weekend door jongeren. Zij betrapten de jongens met de fiets en konden twee van hen na een korte achtervolging aanhouden. De derde verdachte, de 18-jarige jongen, was er vandoor gegaan en kon thuis worden aangehouden. De drie zijn na verhoor heengezonden.

JEUGDIGE INBREKERS
NUMANSDORP Zaterdag 4 december zijn een 13- en een 14-jarige jongen, beiden uit Numansdorp, aangehouden op verdenking van inbraak in een winkel aan de Voorstraat. Op 27 november jl. werd in deze winkel ingebroken en werden tal van goederen zoals computerspelletjes en cd-roms gestolen. De jongens hadden hier thuis over gesproken. De ouders van beide jongens besloten de politie hierover in te lichten. Hierop werden de jongens met hun ouders uitgenodigd op het bureau. Ze werden aangehouden voor het plegen van de inbraak. Inmiddels zijn zij ook in verzekering gesteld.

ONGEVAL LETSEL
s GRAVENDEEL Zaterdagmiddag 4 december is een 80-jarige vrouw uit Dordrecht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Provincialeweg. De vrouw was door onbekende oorzaak van de weg geraakt en in de sloot terecht gekomen. Vermoedelijk is de vrouw onwel geraakt. Zij werd door twee passerende automobilisten uit haar voertuig gehaald. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

SCHOORSTEENBRAND
STRIJEN Zaterdagavond 4 december brak omstreeks 22.10 uur brand uit in een woning aan de Wielweg. Het bleek dat de schoorsteen vlam gevat had. Het gehele huis liep waterschade op en er is een gat in het dak gebrand. De bewoners zijn opgevangen door een medewerker van de stichting Salvage. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

LAWINEPIJL
OUD-BEIJERLAND Zondagmorgen 4 december is een 21-jarige man uit Piershil aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het gooien van een lawinepijl naar een auto. De auto raakte hierbij zwaar beschadigd. De twee inzittenden van het voertuig, een 24-jarige vrouw en een 24-jarige man beiden uit Oud-Beijerland, kwamen met de schrik vrij. De politie heeft direct een onderzoek gestart om de werper van dit illegale vuurwerk te achterhalen. De technische recherche heeft eveneens ter plaatse onderzoek gedaan. Uit dit onderzoek bleek dat niet de 21-jarige man uit Piershil, maar twee mannen van 19 en 20 jaar uit Oud-Beijerland de lawinepijl gegooid zouden hebben. Beiden zijn aangehouden en hebben inmiddels bekend. Over hun motief is nog niets bekend. De politie treedt hard op tegen het bezit, gebruik en verkoop van illegaal vuurwerk. Dit soort vuurwerk is erg onbetrouwbaar en daardoor bijzonder gevaarlijk. Mensen die informatie hebben over verkoop van (illegaal) vuurwerk worden gevraagd deze informatie aan de politie te verschaffen. Dit kan via het algemene nummer van de politie 0900-8844 (lokaal tarief) maar dat kan eventueel ook anoniem, via Meldpunt M: 0800-7000.