Gemeente Voerendaal


22/11/2004 - Opening servicewinkel Ubachsberg

Opening servicewinkel Ubachsberg

Op 6 december om 15.00 uur a.s. opent in de kern Ubachsberg de 5^e servicewinkel binnen Parkstad haar deuren. Deze winkel brengt diensten weer terug in wijken en buurten die er de laatste jaren zijn verdwenen. Postzegels, informatie over bankzaken en zorg, maar ook andere voorzieningen komen weer binnen handbereik van de bewoners.

De servicewinkel is gevestigd in de boerderijwinkel van gebr. Spee aan de Oude Schoolstraat 2 te Ubachsberg. De servicewinkel wordt op 6 december om 15.00 uur officieel geopend. Vanzelfsprekend bent u hierbij van harte uitgenodigd.

Servicewinkel, diensten en producten shoppen op één plek

De servicewinkel is een uniek concept in Nederland. Sinds de banken, postkantoren en andere diensten hun kantoren in de kleine dorpen en wijken hebben gesloten is er voor de bewoners een gat in de dienstverlening ontstaan. De servicewinkel voorziet in de behoefte van bewoners om binnen loopafstand weer gebruik te kunnen maken van een aantal diensten van bijvoorbeeld bank, postkantoor, gemeente of zorgaanbieders. Het unieke ervan is, dat al deze voorzieningen zijn gecombineerd op één plek en onder één naam: servicewinkels. De servicewinkels worden gerund door een lokale ondernemer en zijn dan ook gesitueerd in zijn winkel.

Partijen die participeren in de servicewinkel Ubachsberg

In de servicewinkel zijn onder meer opgenomen:

q Rabobank: bankdiensten

q TPG: wederverkooppunt postzegels

q Gemeente

o Digitale informatie

o Formulieren en informatiemateriaal

q ZorgService:

o ZorggroepThuis;

o GGD Oostelijk Zuid Limburg

o Raad & Daad voor senioren: informatie en begeleiding van 50+ers op het gebied van zorg/wonen/welzijn, financiële administratie, lichaam/geest

q RegioService:

o Overheidsinformatie en dienstverlening in de vorm van een gemeenteloket met dorpsgerichte informatie en dienstverlening die niet persé in het gemeentehuis hoeft plaats te vinden

q WoonService:

o JC klussenbedrijf

Nog meer servicewinkels

Ubachsberg vormt de laatste in rij van de 5 winkels die door Ontwikkelingsmaatschappij Parkstad zijn geselecteerd als eerste servicewinkels. In de loop van 2005 - 2006 zal worden bekeken welke nieuwe winkels geopend zullen worden. De provincie ondersteunt het initiatief servicewinkels, door een subsidie ter beschikking te stellen voor de co-financiering van ca. 50 servicewinkels in de provincie Limburg. Meer informatie kunt u vinden op www.deservicewinkel.nl.