---

Nieuwsberichten
---

foto: De komende en gaande gouveneurs van de KMA (Hennie Keeris)

KMA onder nieuw bevel

6-12-2004 10:13:00

Generaal-majoor Ton van Osch is met ingang van vrijdag (3 december) de nieuwe gouverneur van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda. Hij volgt generaal-majoor Carel Hilderink op. Met zijn benoeming tot gouverneur is Van Osch ook de eerste commandant geworden van de Hogere Defensie Opleidingsinstituten (HDO). Tijdens de overdracht van het KMA-commando werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van prins Bernhard.

In de HDO worden het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM), het Instituut Defensie Leergangen (IDL) en de KMA bestuurlijk geïntegreerd. Deze bestuursvorm krijgt naar verwachting in september 2005 definitief zijn beslag.

Generaal-majoor Hilderink gaat in februari 2005 met functioneel leeftijdsontslag, na beëindiging van zijn NAVO-uitzending naar Irak. Hij heeft de functie van Gouverneur KMA dan ruim drie jaar bekleed. Generaal majoor van Osch was hiervoor werkzaam bij de Defensiestaf te Den Haag. In verband met het overlijden van Prins Bernhard was ceremonie sober.

Nieuws Nieuwsberichten