Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


6 december 2004


EERBEEK - Vrouw gewond met bierglas


De politie heeft vannacht een 48-jarige man uit Eerbeek aangehouden, die ervan verdacht wordt een 26-jarige vrouw uit Eerbeek ernstig verwond te hebben met een bierglas. Betrokkenen verbleven met andere bezoekers in een horecazaak aan de Loenenseweg. Even na middernacht ontstond er tussen beiden een woordenwisseling waarbij de man de vrouw met een bierglas in haar gezicht stak. Getuigen verklaarden later, dat de man eerst het glas kapot sloeg en de vrouw vervolgens in haar gezicht stak. De vrouw liep letsel in haar neus, wenkbrauw en ernstig oogletsel op. Een ambulance bracht haar naar het Lukasziekenhuis. De man is ingesloten en de politie gaat verder met het onderzoek.


WARNSVELD - Zwarte piet doet het licht uit


Een 20-jarige automobiliste uit Keyenborg, die als hulp Piet onderweg was is zondagavond (5/12) bij de rotonde aan de Vordenseweg/Kerkhofweg/N314 tegen een lichtmast gebotst, waardoor het licht uitviel. De vrouw kwam uit Warnsveld en had haar voertuig niet geheel onder controle. De vrouw botste rond 19.25 uur tegen de lichtmast waardoor de bedrading werd losgetrokken en het licht uitviel. De politie lichtte NUON in die de schade zal herstellen. Gelukkig raakte de hulp Piet niet gewond en kon de werkzaamheden voor de goedheiligman voortzetten.


ZUTPHEN - Jongetje aangereden


Een 22-jarige automobilist uit Zutphen heeft zondagmiddag (5/12) een 6-jarig jongetje uit Zutphen aangereden dat plotseling Marsweg overstak. Het kind zag rond 17.30 uur aan de overkant van de straat Sinterklaas en Zwarte Piet en stak zonder uit te kijken de weg over. De automobilist, die volgens een getuige met lage snelheid reed, kon het kind niet meer ontwijken en reed het jongetje aan. Hij werd met een bult en schrammen aan zijn hoofd naar Het Spittaal vervoerd.


ZUTPHEN - Snelkraak


Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag (6/12) een snelkraak gepleegd in een winkel aan de Donkeresteeg. De dieven vernielden maandagmorgen vroeg rond 03.25 uur een rolluik en een ruit door met een voertuig de winkel binnen te rijden. De daders namen enkele computerschermen mee en een aantal goederen in de etalage is door de ramkraak vernield. De dieven lieten de auto achter en gingen er vermoedelijk met een andere auto vandoor. De politie gaat verder met het onderzoek.


ZUTPHEN - Computerschermen uit school gestolen


Dieven hebben zondagmorgen (5/12) in een school aan de Henri Dunantweg enkele computerschermen gestolen. De politie ging bij het afgaan van het inbraakalarm naar de school en trof een open deur aan. Onderzoek wees uit dat de daders de kabels van de computerschermen hadden doorgeknipt en zo de schermen mee hadden genomen. De politie stelt een onderzoek in.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --