Ingezonden persbericht


COMPAREX benoemd tot eerste VMware Premier Enterprise Partner in Nederland

Comparex speelt grote rol bij invoering virtuele infrastructuur oplossingen VMware

Zaltbommel, 6 december 2004 Onlangs is COMPAREX Nederland door VMware benoemd tot de eerste Premier Enterprise Partner in Nederland. Hiermee heeft Comparex de hoogste partnerstatus van VMWare bereikt. VMware is dé oplossing voor consolidatievraagstukken. Als VMware Premier Enterprise Partner kan Comparex samen met VMware nog beter inspelen op de groeiende behoefte van bedrijven aan het ontwerpen en uitrollen van virtualisatie in hun infrastructuur.

Een aantal maanden geleden was Comparex reeds, als eerste bedrijf in Nederland, benoemd tot Authorized Consulting Partner (VACP) van VMware. De benoeming tot VMware Premier Enterprise is een logische volgende stap in de samenwerking tussen beide bedrijven. Het Premier Enterprise Partner programma is door VMware in het leven geroepen voor partners die van significant belang zijn voor de markt voor virtuele infrastructuur. Comparex heeft inmiddels een ruime expertise opgebouwd met VMware. Via democentra en projecten komt deze expertise ten goede aan vele honderden klanten. Hierdoor speelt Comparex een zeer voorname rol bij de invoering van VMware-oplossingen.

Fred van Dulken: "Wij voorzien onze klanten van hoogstaand advies als het gaat om de toepassing van de virtuele infrastructuur programmatuur van VMWare in een geconsolideerde server omgeving. De benoeming tot Premier Enterprise Partner is hierop een logisch gevolg. Het versterkt de samenwerking tussen VMware en Comparex."

Adviesdiensten op een zeer hoog niveau
Om benoemd te worden tot VMware Premier Enterprise Partner moet een bedrijf tenminste vier gecertificeerde VMware consultants in huis hebben. Daarnaast moet een bedrijf deelnemen aan het VMware Authorized Consulting programma. Inmiddels heeft Comparex vijf consultants gecertificeerd. Zij kunnen op het hoogste niveau hun adviesdiensten leveren op basis van de gedegen kennis van VMware. De consultants van Comparex passen de oplossingen van VMware in de praktijk toe op basis van best practices. Zij hebben geleerd om VMware-oplossingen te ontwerpen, plannen, ontwikkelen en implementeren van begin tot eind én in een strak tijdschema.

Voordelen van partnerprogramma
Als Premier Enterprise Partners kan Comparex haar klanten voorzien van het volledige productaanbod van VMware. Daarnaast krijgt Comparex een accountmanager van VMware om samen de markt voor virtuele infrastructuur oplossingen te verbreden.

Over VMWare
VMware, een onderdeel van EMC, is wereldwijd marktleider in virtuele infrastructuursoftware voor Intelsystemen. De producten van VMware zijn gebaseerd op een gepatenteerde technologie en bieden bedrijven de mogelijkheid om hun infrastructuur flexibel aan te passen en te beheren. VMware biedt klanten een reeks betrouwbare producten en oplossingen waarmee ze hun server-infrastructuur kunnen consolideren, de levenscyclus van software kunnen verlengen en compatibiliteit van toepassingen in heterogene omgevingen met verschillende besturingssystemen kunnen garanderen. Lees meer over VMware op www.vmware.com

Over COMPAREX Nederland B.V.
Als system integrator biedt COMPAREX flexibele, maar vooral stabiele ICT-oplossingen op het gebied van storage en servers met 'high availability' op elk niveau. Zij houdt zich bezig met het ontwerpen, inrichten en beheren van ICT-infrastructuren, die gericht zijn op het bieden van oplossingen voor mission-critical omgevingen. Haar expertise bevindt zich op de volgende vlakken: back-up & restore, disaster recovery, Network Attached Storage & Storage Area Network, server based computing, serverconsolidatie.

COMPAREX heeft in Europa circa 1.000 werknemers en is vertegenwoordigd in elf Europese landen. De jaaromzet in Europa bedraagt ongeveer 300 miljoen euro.