Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, maandag 6 december

Hoorn 06-12-2004 - 18.00 uur

Onder invloed in de auto

Enkhuizen, zondag 5 december 2004.

Zondagmiddag is een 40-jarige vrouw bekeurd wegens het rijden onder invloed op de Piet Smitstraat in Enkhuizen. De vrouw blies 520 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De vrouw werd gecontroleerd nadat zij met de auto tegen een lantaarnpaal was gereden.

Winkeldiefstal: politie zoekt getuigen

Hoorn, maandag 29 november 2004.

Op maandagmiddag omstreeks 16.05 uur kwam een jongeman de sportwinkel 'Aktiesport' aan de Grote Noord in Hoorn binnengelopen. Hier haalde hij een forse stapel kleding uit een rek (8 trainingsbroeken - en 12 sweaters van het merk Nike) en liep hiermee naar buiten. Buiten stond een jongeman met een scooter met draaiende motor op hem te wachten. De dief stapte achterop de scooter en beide personen gingen er vandoor. De politie heeft deze zaak in onderzoek en is op zoek naar een getuigen. Het gaat hier om een klant die op het moment van de diefstal in de winkel was. Deze klant heeft de diefstal gezien en deze bij het personeel van de winkel gemeld. De politie verzoekt deze klant contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Illegale afvalstort

Bovenkarspel, zaterdag 4 december 2004.

Op zaterdag 4 december trof een politiesurveillance een stort aan van afval op een parkeerterrein langs de Veilingweg te Bovenkarspel. In de stapel vuil lag ondermeer bouw- en sloopafval zoals gipsplaten en hout, maar ook oude foto's van een opgebaarde baby en een grill van een VW Golf. Het gebeurt steeds vaker dat vuil in de natuur wordt gestort. Dit brengt grote kosten met zich mee, omdat het vuil afgevoerd moet worden. Soms moet ook onderzocht worden om wat voor soort vuil het gaat en of er milieuschadelijke bestanddelen in zitten. De stort is bovendien onnodig omdat dit soort afval kan worden aangeboden bij Hollandcollect.

Eventuele getuigen van deze stort, die op vrijdag of zaterdag heeft plaatsgevonden, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stede Broec, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Illegalen aangehouden

Hoorn, vrijdag 3 december 2004.

Tijdens een controle in twee Chinese restaurants aan de Grote Beer en de Veemarkt in Hoorn werden in totaal 8 personen aangehouden. De controle werd uitgevoerd door de Vreemdelingenpolitie en de Arbeidsinspectie. De aangehouden personen werkten in de restaurants en verblijven vermoedelijk illegaal in ons land. De personen werden overgebracht naar het politiebureau. Hiert wordt onderzoek verricht naar hun identiteit en verblijfstitel.

Woninginbraak

Hoorn, zondag 5 december 2004.

Zondag is er ingebroken in een woning aan de Lijser in Hoorn. De inbrekers zijn binnengekomen door een raam in te slaan. Er zijn onder andere een computer, een videorecorder en een DVD-speler weggenomen.