Eemland noord, 09.35 uur

Utrecht 07-12-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Op snelweg in de berm

EEMNES In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 december raakte een automobilist van de weg.

Rond 01.00 uur reed een 21-jarige automobilist uit Laren (NH) op de oprit van de snelweg A27. Daarbij raakte hij de macht over het stuur kwijt, belandde in de berm, reed twee reflectorpaaltjes omver en kwam in de berm tot stilstand.

Politiemensen lieten de Larenaar een blaastest afleggen. Daarbij bleek dat hij zonder meer te diep in het glaasje had gekeken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 575 ug/l, meer dan
2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Fietsverlichtingscontrole

SOEST De politie heeft op maandag 6 december van 07.30 uur tot 08.30 uur op de Stadhouderslaan een fietsverlichtingscontrole gehouden. Elf fietsers hadden hun voor- en/of achterverlichting niet in orde en werden bekeurd.

Bromfietser onderuit

BAARN Op maandag 6 december ging een bromfietser bij een ongeval onderuit.

Rond 13.30 uur reed een 36-jarige bromfietser uit Bunschoten-Spakenburg over de parallelweg van de Bisschopsweg in de richting van Baarn. Op het moment dat hij de fietstrap van/naar de Eemnesserweg bij het viaduct passeerde, stak ineens een oudere man met een fiets over. De bromfietser moest hard remmen en slipte onderuit. Daarbij liep hij letsel aan zijn been op en raakten zijn kleding en bromfiets beschadigd. De bromfietser verwijtte de fietser dat hij niet had gekeken. De fietser ontkende dit en fietste vervolgens weg.

De fietser was een blanke man van ± 70 jaar , ± 1.85 meter, grijs gedekt haar en een mager/slank postuur. Hij droeg lichtkleurige kleding en reed op een herenfiets. Deze fietser en getuigen van het ongeval worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.