Ingezonden persbericht


Persbericht

Vergelijk.nl signaleert trends in aankopen voor de feestdagen Diverse records verbroken in aanloop naar pakjesavond

Utrecht, 7 december 2004 Prijs- en productvergelijkingssite Vergelijk.nl ziet trends terugkomen in de aankopen voor de feestdagen. In aanloop naar Sinterklaas werden diverse records gebroken, zowel bezoekersrecords als records in aantal zoekopdrachten voor bepaalde producten. De categorieën software en console games bleken het meest populair.

Spellen en software
In de maand november zijn de console games en software het meest populair. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is het aantal zoekopdrachten in beide categorieën met 60% gestegen. Ten opzichte van september 2004 is er twee keer zoveel gezocht op console games. Volgens onze statistieken zijn de meest populaire games van dit moment:
1. Grand Theft Auto San Andreas

2. FIFA Football 2005

3. Pro Evolution Soccer 4

Bij software, waaronder PC games, valt dezelfde trend te ontdekken. De meest populaire software:

1. Half Life 2

2. Norton Antivirus 2005

3. The Sims 2

DVD's
In de maand november werd er opvallend veel gezocht op de film Submission van Theo van Gogh, ook al is deze film niet op DVD uitgebracht. Binnen de categorie DVD's was dit de meest gezochte film, buiten de films die al in het kader met populaire titels staan (de zogenaamde bestsellers).

Digitale camera's
Ook digitale camera's doen het goed met pakjesavond en binnenkort onder de kerstboom. De meest populaire camera in november was de Canon EOS 300d, er werd 46% meer op gezocht dan in september van dit jaar. In totaal werd er in november 20% meer gezocht in de categorie Digitale camera dan in september.

Bezoekersrecord
Vergelijk.nl had de drukste dag op maandag 29 november met ruim 40.000 unieke bezoekers. De maandag blijkt ook de meest populaire dag te zijn om prijzen en producten te vergelijken: iedere maandag in de maand november sneuvelde het oude bezoekersrecord van de week ervoor. In november 2003 had Vergelijk.nl nog 20.000 unieke bezoekers per dag, een groei van 100%.
De productvergelijkers waarmee Vergelijk.nl in april dit jaar begon, verklaren voor een groot gedeelte de groei in aantal bezoekers. Daarbij is het assortiment uitgebreid met nieuwe categorieën. Voor het einde van dit jaar volgen nog meer nieuwe productvergelijkers, om de prijs- en productbewuste consument een zo compleet mogelijk aanbod te bieden.

Over Vergelijk.nl
Het in Utrecht gevestigde bedrijf is in 1999 opgericht door drie partners. Het heeft zich inmiddels ontwikkeld tot één van de grootste prijs- en productvergelijkingssites van Nederland. De site biedt een gemakkelijke manier om diverse producten en diensten te vergelijken op prijs, portokosten en levertijd. Onder meer hardware, ADSL, camera's, DVD's, verzekeringen, stroom- en vluchttarieven. De consument kan de voor hem of haar beste leverancier selecteren en daarna het product of dienst online bestellen, boeken en betalen via de leverancier die het aanbiedt.
Naast het vergelijken op prijs is het ook mogelijk om producten inhoudelijk te vergelijken op detailniveau. De consument die nog niet precies weet wat hij zoekt, kan op deze manier online beslissen welk product het beste bij zijn wensen past. Er staan diverse productgroepen online, zoals digitale camera's, mobiele telefoons en wassen & drogen. Meer groepen volgen.

Vergelijk.nl is een onafhankelijk bedrijf dat wordt gefinancierd door de eigenaren zelf. Het bedrijf streeft ernaar zo neutraal mogelijk producten, prijzen en aanbieders te vergelijken. Wel worden alleen producten gepresenteerd van leveranciers waarmee een overeenkomst bestaat. Per dag trekt de site gemiddeld 35.000 unieke bezoekers. Vergelijk.nl biedt zijn service ook aan in Engeland, Finland en België.

www.vergelijk.nl

***************


Ingezonden persbericht