1e persbericht van dinsdag 7 december 2004

Eindhoven 07-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van inbraak aangehouden

Een man van 43 jaar uit Eindhoven is maandagavond kort voor middernacht aangehouden in een school aan de Hemelrijken. Bij de politie was de melding binnengekomen dat een man aan het inbreken was. Toen de agenten arriveerden, bleek de verdachte nog in het gebouw te zijn. Met behulp van een politiehond is de man in het pand aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man met mes opgepakt

Op de Dommelstraat is dinsdagochtend rond 1.00 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een getuige had gezien dat de man op het Stationsplein met een groot mes had rondgelopen. Toen agenten hem op het voetgangersgebied van de Dommelstraat op een snorfiets zagen rijden, spraken ze hem daarop aan. Vervolgens pakte hij een broodmes uit zijn broek en is hij aangehouden. Op het bureau bleek ook dat hij zonder rijbewijs of bromfietscertificaat op een onverzekerde snorfiets reed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, waarna hij is heengezonden.

Veldhoven: Inbraak in winkel

Bij een inbraak in een winkel aan de Burgemeester van Hoofflaan is een hoeveelheid kleding weggehaald. Dat gebeurde dinsdagochtend rond 4.30 uur. Een ruit van de voordeur is vernield. Volgens getuigen is de inbraak gepleegd door drie mannen met bivakmutsen op. Ze zijn er na de inbraak in een auto vandoor gegaan.

Liessel: Fietsen gestolen

Dinsdagochtend rond 4.00 uur is ingebroken in een winkel aan de Hoofdstraat. Het slot van de voordeur is opengebroken. Er werden een kleine 20 fietsen weggehaald.

Best: Dronken man aangehouden na aanrijding

Een 25-jarige man uit Best is maandagavond rond 23.15 uur aangehouden na een aanrijding op de Prins Bernardlaan. De man was daar met zijn wagen tegen twee geparkeerde autos aangereden. Daarbij is niemand gewond geraakt. Uit onderzoek op het bureau bleek dat hij teveel had gedronken. Hij had een alcoholpromillage van 1,60, waarop zijn rijbewijs is ingenomen.