Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 7 december 2004

Zware mishandeling

Politie Twente is opzoek naar getuigen

Enschede

Op maandag 6 december '04 omstreeks 20.24 uur kwam er bij de Politie Twente een melding binnen van een zware mishandeling. Agenten troffen op de Spoordijkstraat in Enschede een zwaargewonde 71 jarige man uit Enschede aan. De man verloor af en toe het bewustzijn. Hij was van zijn fiets geslagen door twee mannen. Een 41 jarige getuige heeft twee mannen zien wegrennen in de richting van de Toekomststraat. De gewonde man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis alwaar een traumateam klaar stond. De Politie Twente is onmiddellijk een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact op nemen met de Politie Twente 0900-8844 of anoniem reageren bij Bel M. 0800-7000. (04-150221)

Bestuurder bromfiets werd onwel

Bestuurder bromfiets veroorzaakte aanrijding met auto

Hengelo

Op maandag 6 december '04 omstreeks 20.01 uur reed een 61 jarige man op een bromfiets over het fietspad op de Hasselerbaan in Hengelo. De man reed in de richting van de Oldenzaalsestraat. Een 34 jarige automobiliste uit Almelo reed over de Oldenzaalsestraat en wilde bij de kruising met de Klaas de Rookstraat linksaf slaan. De automobiliste wilde de bromfietsbestuurder voorrang verlenen. De man op de bromfiets werd echter onwel en stuurde naar links. Hij kwam op het schuine gedeelte van de verkeersdrempel terecht waarna hij tegen de auto van de vrouw viel. De man is met klachten in de borst per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. (04-150220)

Brandstichting

Docent ontdekte de handdoekenrol die in brand stond op tijd.

Hengelo

Op maandag 6 december '04 omstreeks 15.28 uur kwam er een melding van een brandstichting in een schoolgebouw aan de Sportlaan Driene in Hengelo. Bleek dat een docent het brandje tijdig had ontdekt en geblust. Een handdoekenrol was in brand gestoken. De schoolleiding heeft aangifte gedaan. (04-150107)

Bedreiging

Vrouw werd aangehouden en bekende de bedreiging

Almelo

Op maandagmiddag 6 december '04 leverde een 56 jarige man zijn woning in Almelo op aan een medewerker van de woningstichting. Toen hij zijn oude woning verliet bedreigde de 36 jarige buurvrouw hem met de dood. Zij had in haar hand een mes. De man deed aangifte bij de politie. De vrouw is daarop aangehouden en legde op het politiebureau een verklaring af. De vrouw verklaarde uit onmacht zo gereageerd te hebben tegenover haar oude buurman. Hij had de helft van de erfafscheiding, die men samen in het verleden gekocht hadden, verwijderd. De vrouw heeft een transactievoorstel gekregen van E 410,00. (04-149951)

Verkeerscontrole

Politie heeft meerdere verkeerscontroles in de stad gehouden.

Almelo

Op maandag 6 december '04 tussen 7.00 uur en 8.15 uur werd er gecontroleerd op de Wierdensestraat en de Schuilenburgsweg. Daar kregen 36 fietsers een bekeuring omdat zij geen verlichting op de fiets hadden. Tussen 9.30 uur en 10.30 uur werd eer gecontroleerd op de Egbert Ten Catelaan. Er werden 25 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Twee bromfietsen volgden niet het verplichte fietspad en één automobilist bleek niet te zijn verzekerd. Tussen 11.00 uur en 12.00 uur werd er gecontroleerd op de Bornerbroeksestraat. Hier hield één automobilist zich niet aan de snelheid. Verder werden er 19 automobilisten bekeurd voor het niet dagen van de gordel. Twee bromfietsbestuurders droegen geen helm en twee bromfietsen waren niet verzekerd. (04-149884)

Woningbrand

Bewoonster vergat de kaarsen uit te blazen voordat zij ging slapen

Enschede

Op dinsdag 7 december 2004 omstreek 1.15 uur kwam er een melding bij de regionale meldkamer van een woningbrand aan de Rondostraat in Enschede. De 60 jarige bewoner was inmiddels uit het raam gesprongen. Zijn 60 jarige vrouw werd later door de brandweer uit de woning gehaald. De dochter van het echtpaar, die in dezelfde straat woont, werd door buren gewaarschuwd. Zij kon door de hevige rookontwikkeling de woning niet via de voordeur betreden. De man en vrouw werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De man had letsel aan zijn been en rug en werd opgenomen. De vrouw mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten. De bewoonster vertelde dat zij de brandende kaarsen op de televisie was vergeten te doven. Uit onderzoek bleek dat de brand was ontstaan bij de televisie. Er is geen sprake van opzettelijke brandstichting. ( 04-150263)

Aanrijding met letsel

Beide bestuurders liepen een hoofdwond op

Enschede

Op maandag 6 december '04 omstreeks 14.29 uur reed een 61 jarige automobilist uit Enschede over de Euregioweg te Enschede. De bestuurder wilde bij zijn woning de oprit oprijden. Hij verleende bij het afslaan geen voorrang aan een 38 jarige automobilist uit Gronau. Beiden kwamen in botsing. De mannen werden met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Politie Twente maakt proces-verbaal op. (04-150060)

Fietsendief aangehouden

Verdachte werd op heterdaad betrapt

Enschede

Op maandag 6 december '04 omstreeks 14.45 uur stonden agenten met hun politievoertuig voor het rode verkeerslicht aan de Deurningerstraat in Enschede te wachten. De agenten zagen hoe een man bij een fietsenzaak een fiets stal. De agenten zetten daarop de achtervolging in. Toen de verdachte tot stoppen was gedwongen gooide hij de fiets van zich af en rende weg in de richting van de Boddenkampsingel. De man is uiteindelijk op de Deurningerstraat aangehouden. Het betrof een 25 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. De man bekende de diefstal en werd na verhoor in vrijheid gesteld. De 60 jarige eigenaar van de fietsenzaak deed aangifte en kreeg de onbeschadigde fiets terug. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-150003)

Crossmotoren gestolen

Voertuigen stonden in een afgesloten garage

Haaksbergen

Een 34 jarige man uit Haaksbergen deed aangifte van diefstal van twee crossmotoren. De diefstal heeft plaatsgevonden in de nacht van zondag op maandag. De voertuigen stonden geparkeerd in een afgesloten garage. Men heeft de toegang tot de garage geforceerd en de motoren weggenomen. Het betrof een rode crossmotor van het merk Honda type CRF 450 en een oranje crossmotor van het merk KTM type 525 SX. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (04-149928)

Flessentrekkerij

Klant kwam bedreigend over en verliet de kapsalon zonder te betalen.

Enschede

Op maandag 6 december '04 omstreeks 14.59 uur kwam er bij de Politie Twente een melding van flessentrekkerij. Bleek dat een onbekende man zich had laten knippen bij een kapsalon aan de Heurne in Enschede. Toen de man moest afrekenen kwam hij bedreigend over. Hij verliet schreeuwend en zonder te betalen de kapperszaak. Signalement van de man: tussen de 24 en 27 jaar oud, getinte huidskleur, 1.65 a 1.70 m lang, tenger/mager postuur, gekleed in een glanzende zwarte jas met bontkraag, spijkerbroek, zwart polo shirt en schoenen met opvallende dikke witte zolen. De eigenaresse komt vandaag aangifte doen. (04-150039)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --