Dienstenbond CNV

Onderhandelingsakkoord CAO Groothandel Eieren
07-12-2004

Hierbij delen wij u mee dat er een onderhandelingsakkoord is bereikt voor de werknemers die werkzaam zijn in de Groothandel voor de Eieren, de Eiproducten en de Eiproductenindustrie. Door middel van deze Info stellen wij u op de hoogte van de gemaakte afspraken. U weet immers dat een goedgeïnformeerde werknemer voor twee telt!

Looptijd
De CAO heeft een looptijd van 1 januari 2004 tot 1 januari 2005. Omdat het nu al bijna december is, lijkt het raar om een CAO af te spreken die praktisch gezien nog 1 maand duurt, maar dit heeft vooral ook te maken met het feit dat de vorige CAO al op 1 januari was afgelopen. Juridisch is het belangrijk om geen gat te hebben tussen twee CAOs. Het is daarnaast op dit moment nog zo dat er veel onduidelijkheden zijn over de praktische uitwerking van de afspraken in het Sociaal Akkoord dat op 5 november na de vakbondsprotesten werd afgesloten.

Loon
In 2003 is afgesproken tussen het kabinet, de werkgevers en de vakbonden dat er in 2004 geen structurele loonsverhogingen mochten worden overeen gekomen. U krijgt er dus maandelijks niets bij. Wél heeft u recht op eenmalige uitkering van 100,00 bruto die u per 1 november al had moeten ontvangen. Controleer uw loonstrook van deze maand of spreek uw werkgever anders aan op de gemaakte afspraken.

Levensloop
Dit is één van de onderwerpen die aan de orde komen als gevolg van het kabinetsbeleid en de wijzigingen in de pensioen-, prépensioen- en VUT-regelingen. Afgesproken is dat er wordt gekeken of de gelden die op dit moment worden beheerd voor deze regelingen, kunnen worden aangewensd om Vut- en/of prépensioen aan te vullen. Als blijkt dat het mogelijk is om de premies te verlagen, dan zal bekeken worden of die verlaging vooral ten goede kan komen aan de werknemers.

Overige afspraken
Er zal gekeken worden in hoeverre er behoefte is aan scholing in de sector. Ook zal gesproken worden over mogelijke compensatie van wijzigingen als gevolg van het kabinetsbeleid inzake de arbeidsongeschiktheid. Verder wordt bekeken in hoeverre het mogelijk is om de leesbaarheid en de toegankelijkheid van de CAO te bevorderen.

Informatie
Heeft u informatie die voor ons van belang is, wilt u uw mening kenbaar maken, heeft u een vraag; neemt u dan contact op met ons kantoor.
apeldoorn@cnvdibo.nl