Gemeente Den Haag

december 2004
1450 bomen voor de toekomst (6 december)

Den Haag is 1450 bomen rijker. Voor het project 'Bomen voor de toekomst' heeft de dienst Stadsbeheer van de gemeente Den Haag dit grote aantal nieuwe bomen dit jaar in de stad geplant. Deze ongeveer 1450 bomen komen bovenop de ongeveer 500 bomen die ieder jaar in de stad geplant worden. De bomen zijn verdeeld over de stadsdelen, met uitzondering van het recent ingerichte Leidschenveen-Ypenburg. Eén van de bomen die is geplant, een Robinia, wordt geadopteerd door openbare basisschool Prins Willem Alexander.

Onthulling adoptiebord
Op donderdag 9 december, om 15.30 uur op het stadsdeelkantoor Laak, sluit wethouder Wilbert Stolte (Stadsbeheer, ICT, Scheveningen en Sport) het project 'Bomen voor de toekomst' af. Voor deze gelegenheid is een adoptiebord ontworpen, dat bij de Robinia in de Oudemansstraat wordt geplaatst. Met het onthullen van het bord is de adoptie van de boom, door basisschool Prins Willem Alexander, een feit.

Goede verzorging nodig
De jonge bomen zijn, op verzoek van veel mensen, vooral in de Haagse woonstraten geplant. Net als kinderen zijn deze jonge bomen de toekomst van de stad. Met de juiste verzorging groeien zij straks uit tot mooie, grote exemplaren. De verzorging van bomen is niet alleen een verantwoordelijkheid van de gemeente Den Haag. Hagenaars kunnen de gemeente helpen bij de verzorging van de bomen in hun leefomgeving. De Prins Willem Alexanderschool geeft met de adoptie aan, de boom en zijn omgeving heel en schoon te houden. Bovendien zullen de basisschoolleerlingen de boom, in de zomermaanden, extra water geven.