Politie Limburg-Zuid

Datum ( 6 december 2004

Maastricht; politie houdt man aan met nepvuurwapen

Maandagmiddag omstreeks 14.00 uur werd op de Boschstraat in Maastricht een 29-jarige inwoner uit Rekem (B) aangehouden. Hij was in het bezit van een nepvuurwapen, dat nagenoeg niet van een echt te onderscheiden was. De man, onder invloed van alcohol en getooid met een kerstmuts, toonde het wapen aan de agenten. Deze namen het vuurwapen direct in beslag. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; brand in hennepkwekerij

In de nacht van maandag op dinsdag, omstreeks 04.20 uur, werd een uitslaande brand ontdekt op een zolderverdieping van een pand aan de Anjelierstraat in Heerlen. De politie trof in de woning een man en een vrouw aan. De man, die doende was met een tuinslang het vuur te blussen, moest zijn poging staken. De brandweer nam het van hem over. Uit voorzorg werden de vijf bewoners van een aangrenzend pand geëvacueerd. Een politieagent raakte licht gewond, toen een stuk van een dakpan op zijn hoofd viel.

Op zolder werd een hennepplantage van 100 planten aangetroffen. Kortsluiting in de hennepplantage is de vermoedelijke brandoorzaak.

Kerkrade; vijftienjarige jongen van bromfiets beroofd

Maandagavond omstreeks 19.50 uur werd op de Frits Ploumstraat in Kerkrade een 15-jarige inwoner uit Würselen (D) slachtoffer van een bromfietsroof. Het slachtoffer had samen met een vriend zijn bromfiets, een Aprilia SR50 geparkeerd en afgesloten om een boodschap te doen. Toen hij korte tijd later terug kwam bij zijn tweewieler, werd hij en zijn vriend aangesproken door vier jongens, die hen tegen een heg duwden en geld eisten. Nadat de belagers geld, een MP3 speler, een mobiele telefoon en de sleutels van de bromfiets hadden buit gemaakt, gingen twee van hen er met de bromfiets vandoor. De twee anderen vluchtten te voet. Ven de daders ontbreekt elk spoor.

Reijmerstock; inbreker overlopen

In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 02.15 uur hebben twee tot nu toe onbekende mannen ingebroken in een woning aan het Putveld in Reijmerstock. De bewoners werden wakker door lawaai van de inbrekers die op hun slaapkamer bleken te zijn. Nadat de inbrekers in de gaten hadden dat zij ontdekt waren, gingen zij er vandoor. Tijdens de door hem ingezette achtervolging lukte het de bewoner een van de mannen vast te grijpen. Toen hij zag dat de andere inbreker met een stok naar hem begon te slaan, liet hij de man los. Hierna vluchtten beide mannen in de richting van de Bredehoolstraat. Op de kruising van die straat met de Dorpstraat hoort de bewoner vanaf een nabijgelegen parkeerplaats een auto wegrijden, vermoedelijk met de beide daders erin. Van hen ontbreekt elk spoor.

Landgraaf; politie vindt hennepplantages in woning

Maandagmiddag werden in een woning aan de Koempel in Landgraaf twee hennepplantages aangetroffen. Op een slaapkamer troffen agenten een plantage aan van 200 planten en op de zolder nog een van 144 planten. Beide plantages en de bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen. De 42-jarige bewoner was niet aanwezig. De man werd later die dag in zijn woning aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --