Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gemeente Mededelingen

Dwangsom voor coffeeshop De Happy Oost

Hoogezand, 7 december
2004
Persbericht 2004/107.

De gemeente heeft op 3 december 2004 coffeeshop De Happy Oost aan de Meint Veningastraat 74a in Hoogezand een last onder dwangsom opgelegd van ? 100 per dag, tot een maximum van ? 2000, wegens het veranderen van de coffeeshop zonder de vereiste milieumelding bij de gemeente in te dienen. Het bedrijf heeft nog tot 17 december 2004 de tijd gekregen om de melding in te dienen. Als deze tijd ongebruikt verstrijkt, zal de gemeente afwegen wanneer en hoe de inning van de dwangsom zal plaatsvinden.

Tijdens een milieucontrole in het voorjaar van 2004 is geconstateerd dat er in het bedrijf een aantal veranderingen in de inrichting zijn uitgevoerd ten opzichte van de milieumelding van 1993. Het ging hierbij om de verandering van de keuken, de indeling van de coffeeshop en de afzuiginstallatie.
Het bedrijf is in verband met deze overtreding tweemaal aangeschreven om de veranderingsmelding op grond van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer in te dienen, maar tot nu toe tevergeefs.

Aangezien de aanschrijvingen en overleg geen resultaat hebben gehad, hebben Burgemeester en Wethouders besloten het bedrijf een last onder dwangsom op te leggen. Indien de coffeeshop binnen 14 dagen na verzending van het dwangsombesluit alsnog een toereikende veranderingsmelding op grond van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer bij de gemeente indient, hoeven er geen dwangsommen te worden betaald.

sluiten