NED. ORG. VRIJWILLIGERSWERK

Vrijwilligersprojecten, gemeenten en bedrijven genomineerd voor Complimenten

Twintig vrijwilligersprojecten, tien gemeenten en tien bedrijven zijn genomineerd voor drie belangrijke vrijwilligersprijzen: Het Nationale Compliment, Het GemeentenCompliment en Het OndernemersCompliment. Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV) reikt deze prijzen op 7 december 2004 uit in samenwerking met de Rabobank, de Commissie Vrijwilligersbeleid en Samenleving & Bedrijf. De feestelijke uitreiking vindt plaats op evenementenschip Ocean Diva in Amsterdam. De presentatie van de avond ligt in handen van Yvon Jaspers, televisiepresentator.

Nationale Compliment

Het Nationale Compliment is dé prijs voor opvallende en inspirerende vrijwilligersprojecten en wordt dit jaar voor de achtste keer i.s.m. de Rabobank uitgereikt. Uit 580 inschrijvingen zijn twintig projecten genomineerd die stuk voor stuk zijn bezocht. De jury met o.a. Erica Terpstra, voorzitter van NOC-NSF, selecteert drie prijswinnaars die respectievelijk 12.500, 7.500 en 5.000 euro winnen.

GemeentenCompliment

Gemeenten die goed vrijwilligerswerkbeleid ontwikkelen en daarmee het plaatselijke vrijwilligerswerk structureel stimuleren, komen in aanmerking voor Het GemeentenCompliment. De prijs wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt in samenwerking met de Commissie Vrijwilligersbeleid.
Uit de inschrijvingen zijn tien gemeenten genomineerd. Deze gemeenten worden bezocht door een delegatie van de Commissie Vrijwilligersbeleid. De jury, o.l.v. Marry Visser, voorzitter van de Commissie Vrijwilligersbeleid, selecteert drie prijswinnaars.

OndernemersCompliment

Het OndernemersCompliment is een prijs voor het beste initiatief op het gebied van werknemersvrijwilligerswerk. Er zijn twee categorieën: Het Nationale OndernemersCompliment en Het Lokale OndernemersCompliment.
Het Nationale OndernemersCompliment is voor grotere bedrijven die hun programma voor werknemersvrijwilligerswerk hebben ingebed in de organisatie. Voor MKB-bedrijven die projecten op het gebied van werknemers-vrijwilligerswerk doen om maatschappelijk betrokken te zijn bij de lokale omgeving, is er Het Lokale OndernemersCompliment. De prijs wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt in samenwerking met Samenleving & Bedrijf.
Uit de inschrijvingen zijn 5 lokale en 5 nationale bedrijven genomineerd. De jury selecteert hieruit de prijswinnaars.

Thema 2004: 'Meerwaarde! Wat levert vrijwillige inzet u op?'

Bij de beoordeling van de inschrijvingen is behalve naar algemene criteria, ook gekeken of er aansluiting is bij het thema 'MeerWaarde! Wat levert vrijwillige inzet u op?' Dat (ondersteuning van) vrijwilligerswerk waardevol is voor de samenleving is bekend. Echter, het levert een project, gemeente of bedrijf vaak ook wat op. De deelnemers is gevraagd deze meerwaarde voor hun project of organisatie te beschrijven.

Publieksprijs

Naast de Complimenten worden er op 7 december ook publieksprijzen uitgereikt. Het Nederlandse publiek kan tussen 15 november en 1 december via www.nov.nl een stem uitbrengen op haar favoriete project, gemeente of bedrijf.

///////////////////////Einde
bericht////////////////////////////////////