Gemeente Capelle a/d IJssel

Tijdelijke ijsbaan in centrum Capelle

De gemeente Capelle aan den IJssel verleent 25.000,- subsidie aan stichting De Capelse Winter voor het realiseren van het Capelse Winterplein. Op het evenemententerrein op de parkeerplaats achter het gemeentehuis wordt van 8 december 2004 tot en met 19 januari 2005 onder andere een tijdelijke ijsbaan van 450 m² gerealiseerd.

De organisatie van dit evenement is in handen van stichting De Capelse Winter. De stichting wil Capellenaren op het Winterplein een plaats bieden voor gezelligheid, sportiviteit en saamhorigheid. Ook kan het Winterplein op een vernieuwende wijze een positieve invloed hebben op de activiteiten van bijvoorbeeld de Brede School Netwerken en het Sportservicepunt.

Het zes weken durende festival heeft een zeer gevarieerde programmering, met een regionale uitstraling. Het Winterplein is er voor iedereen. Zo is er schoolschaatsen op alle ochtenden en worden er in de middagen workshops gehouden. Ook is er schaatsen voor 50-plussers op zaterdagochtend, disco op zaterdagavond tot 23.00 uur en familieschaatsen op de zondagochtenden.

Parkeervoorziening
Voor de aanleg van het Capelse Winterplein zijn ongeveer 108 parkeerplaatsen bij het gemeentehuis nodig. Met het oog op de drukke decembermaand heeft de gemeente met de stichting afgesproken dat vervangende parkeerplaatsen gerealiseerd moeten worden, onder andere voor bezoekers van winkelcentrum De Koperwiek. Deze plekken worden gerealiseerd op het braakliggende terrein van de Hoven.