Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

http://www.minlnv.nl

MINLNV: Uit nodiging voor de media.


1 december
Uitnodiging voor de media
minister veerman neemt rapport over financi.le waardering natuur in

ontvangst

Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit ontvangt op woensdag 8 december uit handen van prof.dr. H. Verbruggen van de VU het rapport 'Waardering van natuur, water en bodem in maatschappelijke kosten-batenanalyses'. Het rapport werd in zijn opdracht vervaardigd door bureau Witteveen & Bos. Het beschrijft hoe op een wetenschappelijk gefundeerde manier de waarde van natuur in geld kan worden uitgedrukt. Dat is van belang bij onder andere beslissingen over grote infrastructurele projecten. Het is de bedoeling dat deze 'maatschappelijke kosten-batenanalyse natuur, water en bodem' onderdeel gaat uitmaken van een nieuwe versie van de zogenoemde OEI-leidraad (leidraad voor het opstellen van een kosten-batenanalyse voor infrastructurele projecten). Het uitvoeren van een kosten-batenanalyse volgens deze leidraad is verplicht bij projecten van nationaal belang. In de huidige versie ontbreekt nog de mogelijkheid om effecten op natuur en milieu kwantitatief mee te nemen.

Datum en tijd: woensdag 8 november, 9.45 tot 10.15 uur Plaats: zaal Wandelganger 2, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag

Programma:
Presentatie van het rapport door prof.dr. H. Verbruggen Reactie van minister Veerman
Gelegenheid tot het stellen van vragen

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd. Zij kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van de directie Voorlichting van LNV, tel. 070-3784585.


01 dec 04 14:26