Gemeente Delft

Eerste tip van de sluier Groeten uit Delft

Op woensdag 8 december is in buurthuis de Wending een voorproefje te zien van de twintig klederdrachten van het textielproject 'Groeten uit Delft'. Zestig Delftse vrouwen van verschillende culturen hebben drie maanden lang aan de kostuums gewerkt.

In het kader van Kunst in de wijken kwamen de vrouwen wekelijks bijeen om uit oude kleding en lappen nieuwe kostuums te maken. Onder leiding van kunstenares Guda Koster werkten de vrouwen onder andere aan een Japanse kimono, klederdrachten uit India, Mexico en Nederland. In totaal maken de deelneemsters 20 klederdrachten. Elke vrouw in klederdracht is gefotografeerd op verschillende plaatsen in Delft. De foto's worden verwerkt tot ansichtkaarten en gebundeld uitgegeven onder de titel 'Groeten uit Delft'.

Op 8 december zijn de kostuums vast te bewonderen in buurthuis de Wending aan de Raamstraat 69. Tussen 10:00 en 12:00 uur bent u van harte welkom om de kostuums te bekijken en kennis te maken met de maaksters. Dit is een voorproefje op de 'modeshow' van 29 januari.

Kunst in de Wijken is een gemeentelijk cultuurprogramma voor de Delftse wijken. Kunstenaars en bewoners brengen samen kunstprojecten tot stand in de 7 wijken van Delft.