Ingezonden persbericht


Fleet, Emergency en Taxi management Expo 2004 in Houten

Geachte redactie,

Op 8 december openen de deuren van het Euretco Expo Center zich voor de eerste editie van de Fleet, Emergency en Taxi management Expo 2004 op 8, 9 en 10 december in het Euretco Expo Center in Houten.

Wij willen u graag uitnodigen voor een bezoek aan dit driedaagse informatieve evenement.

Wat kunt u daar verwachten wat is het nieuws?

* Een nieuw trefpunt voor wagenparkbeheerders en de taxibranche
* Een informatief en onafhankelijk seminarprogramma voor de fleet branche waar wagenparkbeheerders en overkoepelende instanties zullen spreken (zie bijlage)
* Een informatief en onafhankelijk seminarprogramma voor de taxi branche verzorgd in samenwerking met het Magazine Personenvervoer(zie bijlage)
* De officiële uitreiking van de resultaten van het consumentenonderzoek naar het Keurmerk Taxi! Wat vind de consument van de taxi? (zie bijlage)

Welk nieuws bieden de exposanten? Een aantal voorbeelden.


* De introductie van het nieuwe bedrijf - DriveMeBack.com: Biedt consumenten de mogelijkheid zich kosteloos te verplaatsen van a-naar b door handig gebruik van het terugbrengen van gehuurde auto s (www.drivemeback.com)


* Lockview introduceert LV EasyTrack & LV ProfessionalTrack: Een blackbox waarmee de prestaties van het wagenpark kunnen worden gemeten (http://www.lockview.nl/cgi-bin/template.pl/NL200003)


* Dräger InterLock introduceert: Adem-alcoholgestuurde startonderbreker in de auto wordt gebruikt om het starten van de auto alleen mogelijk te maken na een geslaagde ademalcohol test. (http://www.draeger-safety.nl)


* ALD Automotive levert gratis fleet consult tijdens de beurs (http://www.aldautomotive.nl)


* Het Nieuwe Rijden presenteert een levensgrote rijsimulator om uw rijgedrag te testen en de besparingen (http://www.novem.nl)


* ANWB test en training laat in hun kantelsimulator beleven hoe uit de auto te komen bij een ongeval. (http://www.anwb.nl)


* En nog veel meer

Openingstijden beurs:

Woensdag 10:00 18-00 uur

Donderdag 10:00 18-00 uur

Vrijdag 10:00 16-00 uur

Wij ontmoeten u graag voor een persoonlijke rondleiding en stellen het op prijs wanneer u het aangeeft of u de beurs gaat bezoeken.

Met vriendelijke groet,

Ilana Sandelowsky

Project Manager

www.fleet-management-expo.nl, www.taxi-management-expo.nl, www.emergency-management-expo.nl

International Exhibition Partners

Basisweg 30 1043 AP Amsterdam

Postbus 58245, 1040 HE Amsterdam

T: + 31 (0) 20 585 44 11

F: + 31 (0) 20 585 44 15

Seminarprogramma Fleet Management:

Woensdag 8 december

10:30-11:15 uur
Transparantie bij leasetarieven
Flex & Clear; een nieuwe volledig transparante leasevorm

ALD Automotive Carel Bal Algemeen Directeur

11.30-12.15 uur
Wagenpark beheer een vak apart?
Wat is de visie van HP aangaande fleetmanagement, marktbenadering en selectiecriteria? Op welke wijze besteed HP het wagenparkbeheer uit en realiseert zij haar doelstellingen?

HP- Prosper Burnet - Strategic Buyer

13.13-14.00 uur
Benchmarken van Autoregelingen
De bouwstenen van een goede autoregeling.

Verenigde Nederlandse Fleetowners - Martin Lans Voorzitter

15.00-15.45 uur
Auto-matisering. Tijd en kostenbesparing door nieuwe technieken.
· Waar zit u op te wachten als gebruiker?
· Welke succesvolle mobiele diensten i.c.m. tracking en tracing zijn er zoal?
· Hoe zien we nieuwe technieken in de fleet en automotive wereld zich ontwikkelen?

Expert zakelijke mobiele toepassingen - Danny Frietman

Donderdag 9 december

10:30-11:15 uur
Hoe kunnen berijders gestimuleerd worden tot optimaal rijgedrag? Welke middelen kunnen ingezet worden om de berijder te beïnvloeden? De Belonitor? Wat is het en wat kan het?

Yvonne Need -KC Gedrag en Gebruikersorientatie- Rijkswaterstaat LeasePlan Nederland N.V. - Daniëlle de Wit - Pilotleider Belonitor

11.30-12.15 uur
Het effect van merkenbeleid?
Fleetmanagers kunnen aanzienlijke kosten besparen door het merkenbeleid nog eens onder de loep te nemen. Het afwegen van keuzevrijheid van het personeel tegenover kostenbesparing door volumecontracten.

Randstad Vic Vooys Directeur Facilitair bedrijf

15.00-15.45 uur
Aardgas tanken schone winst!
Het verleden heden en toekomst van olie, waaruit brandstoffen zoaks benzine diesel en LPG van worden gemaakt Onze voorouders ouders hebben er ogenschijnlijk "een potje van gemaakt" en onze generatie doet al niet veel anders. Wij lopen met de huidige generatie wel tegen een probleem aan waar we onze kinderen mee opzadelen als wij er niets aan doen. Is er dus nog leven na de olie van gisteren.

dutCH4 Know How Dhr. Ing. R.P.H.C. Kokke

Vrijdag 10 december

10.30-11.15 uur
Het Nieuwe Rijden: winst voor bedrijven
Als uw chauffeurs de rijstijl van Het Nieuwe Rijden toepassen kunt u gemiddeld 10% op uw brandstofkosten besparen. Naast brandstofbesparing en CO2-emissireductie heeft Het Nieuwe Rijden nog andere positieve effecten. Zo verhoogt de rijstijl van Het Nieuwe Rijden de verkeersveiligheid. Uit veldexperimenten blijkt dat het volgen van cursussen in Het Nieuwe Rijden leidt tot een schadereductie van 30 tot 40%. Daarnaast verhoogt de rijstijl van Het Nieuwe Rijden het comfort en verlaagt het de autokosten, niet alleen vanwege een lager brandstofverbruik, maar ook omdat de onderhoudskosten afnemen. Het Nieuwe Rijden - Suzan Reitsma - Programma-adviseur Het Nieuwe Rijden 11.30-12.15 uur
Het bepalen van een geschikte leasemaatschappij
Weet wat je wilt en beschrijf dit goed in de vraagstelling. Neem geen genoegen met minder dan wat je nu hebt. Prijs is één aspect. Sevice en rapportages zijn ook heel belangrijke aspecten. Zorg zelf voor een format zodat de aanbieding te vergelijken zijn. Hoeveel leasemaatschappijen nodig je uit. Jouw tijdsplanning, niet die van de leasemaatschappij. Het contract en de facturering.

KPN -Cees van der Want - Fleetmanager

Seminarprogramma Taxi

Woensdag 8 december
10:00 10:30 Uitreiking onderzoeksresultaten consumentenonderzoek Keurmerk Taxi Het onlangs verrichtte onderzoek geeft antwoord op vragen als: Waar moet een Taxi Keurmerk volgens de consument voor staan? Is de klant al bekend met het Keurmerk? Geeft de klant straks voorkeur aan taxi's met Keurmerk boven taxi's zonder Keurmerk? En nog veel meer. Bureau Consumentenonderzoek

11:00 11:45 De zin en onzin van certificeren! Waarom zou ik als taxibedrijf gaan certificeren? Het kost alleen een hele hoop geld, terwijl de contracten met de opdrachtgevers steeds verder uitgekleed worden. Als u geld wilt verdienen met certificeren dan dient u zeker te komen. Tijdens het seminar wordt toegelicht wanneer u wel en wanneer u niet moet gaan certificeren. Daarnaast wordt inhoudelijk op het Keurmerk Taxibedrijf en de ISO 9001 ingegaan, zodat u weet wat u allemaal kunt verwachten als u beslist om wel voor certificering te gaan. Aan het einde van het seminar ontvangt u gratis een onderdeel uit het kwaliteitshandboek. Ilse De Jong, De Jong en Van Veggel

13:30 14:15 Een eigen CAO in tien stappen. Dhr. Vallenduuk, algemeen directeur Altrovia

Donderdag 9 december.

Personenvervoer actualiteitensymposium

Ochtendprogramma: "Veiligheid en kwaliteit in de Nederlandse taxisector - Hoever zijn we al?"

10.30 Aankomst bezoekers

10.45 Start seminar, welkom door de voorzitter: Dhr. Wim Faber Hoofdredacteur Personenvervoer 10.50 Een nieuw ARBO-convenant?!
Goede arbeidsomstandigheden zorgen voor prettige werkomstandigheden en goede kwaliteit van dienstverlening. Ook dragen ze bij aan een beter imago. Dhr. Mast verteld u over het belang van goede arbeidsomstandigheden voor uw onderneming. Remko Mast- eerste onderhandelaar taxi CAO- FNV Bondgenoten

11.20 Stand van zaken over Code Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden (Code VVR) Karin van der Vaart- KBOH
11.50 Sociale veiligheid van taxichauffeurs
Het toenemende geweld tegen taxichauffeurs is voor de raad van bestuur van de RTC aanleiding geweest om te investeren in veiligheidsmaatregelen. Beveiligingscamera's werden aangeschaft en het personeel werd opgeleid. Met justitie, de politie en de gemeente werden op initiatief van de RTC afspraken gemaakt om gezamenlijk het geweld tegen de kwetsbare taxichauffeur tegen te gaan. Werken aan veiligheid versterkt de kwaliteit van de medewerkers en van de bedrijfsvoering bij de RTC. Giel de Kimpe, veiligheidsadviseur Rotterdamse Taxi Centrale (RTC)

12.10 Kort vraag en antwoord over het thema & algemene samenvatting door Dhr Wim Faber

12.30 Einde ochtendprogramma

Middagprogramma: "Waar staat de Nederlandse taxisector in 2008?"

13.45 Opening door voorzitter: Mr. Marnix Bruggeman Redacteur Personenvervoer

13.50 WMO en vervoer, wat zijn de opties?
Door het Rijk wordt de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) voorbereid. Hoewel de voorstellen van de minister nog volop in discussie zijn, is een duidelijke rode draad in de voorstellen te ontdekken. Voor het contractvervoer kan de WMO grote gevolgen hebben. In de presentatie zal worden ingegaan op de achtergronden van en ideeën in de WMO-voorstellen. De mogelijke gevolgen voor het contractvervoer zullen worden geschetst. Tot slot zal worden ingegaan op mogelijke vervoerkundige opties, mede gebaseerd op ervaringen in Zweden. Drs. Otto Cazemier-senior adviseur-Diepens en Okkema

14.20 "De straattaxiin Amsterdamin 2008"
Paul Kok zal ingaan op de bijdrage van de gemeente aan de her-regulering van de taxi's in Amsterdam Paul Kok, Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer, Gemeente Amsterdam

14.50 De taxicentrale in 2008
Welke technische ontwikkelingen kunnen we verwachten? Kan met de centralisering van taxi-centrale's de eigen identiteit behouden blijven. Peter Claassens, zelfstandig adviseur ICT

14.40 Kort vraag en antwoord & algemene samenvatting door Mr. Marnix Bruggeman

15.00 Einde middagprogramma

Keurmerk Taxi
Wat vindt de consument eigenlijk van de taxi?

In aansluiting op de recente ontwikkelingen rondom het Keurmerk Taxi heeft Bureau Consumentenonderzoek een onderzoek verricht. Op woensdag 8 december, zullen deze resultaten om 10:00 uur gepresenteerd worden tijden de Taxi Management Expo.

Het onderzoek geeft antwoord op vragen als:
Waar moet een Taxi Keurmerk volgens de consument voor staan? Is de klant al bekend met het Keurmerk? Geeft de klant straks voorkeur aan taxi's met Keurmerk boven taxi's zonder Keurmerk? En nog veel meer.

Wilt u ook meedenken met uw klant, zodat u nog beter kan inspelen op de wensen en behoeften? Mis de presentatie van de onderzoeksresultaten dan niet. De resultaten zullen worden uitgereikt aan Mevrouw Y. Platteel manager Keurmerk Taxi bij KNV-Taxi.

Zowel het Ministerie van Verkeer & Waterstaat als de Consumentenbond zullen schriftelijk een reactie voorbereiden. (respectievelijk Dhr. Pex Langenberg- Directeur van Marktwerking van het Directoraat Generaal Personenvervoer & Dhr Verhagen divisie vervoer van de Consumentenbond)

Deze reacties liggen voor u klaar ter inzage.