Gemeente Utrecht

Werkbezoek burgemeester brouwer-korf aan wijk overvecht op 8 december

Burgemeester A.H. Brouwer-Korf brengt op woensdag 8 december aanstaande een werkbezoek aan de wijk Overvecht. De burgemeester brengt iedere maand een werkbezoek aan een van de tien Utrechtse wijken, waarbij openbare orde en veiligheid de centrale thema's zijn.

Tijdens dit wijkwerkbezoek staat Station Overvecht en de directe omgeving daarvan centraal. Het station Overvecht is geen drukbezocht treinstation, dus sociale controle is zeker na kantoortijd minimaal. De burgemeester wandelt met een aantal beheerders van gebouwen in de omgeving en omwonenden door het gebied, om de veiligheid van plekken als parkeerterrein, onderdoorgang en station te bekijken.

Onderweg naar het volgende onderdeel van het bezoek sluiten meer bewoners aan: een bezoek aan moskee A. Essaddik, aan de Winterboeidreef. In deze moskee is, met verschillende organisaties uit Overvecht, op 24 november een verlaat suikerfeest gevierd. Tijdens het werkbezoek van de burgemeester wordt een rondleiding gegeven en wordt met organisaties uit de buurt en omwonenden gesproken over de ontwikkelingen in de maatschappij na de moord op Theo van Gogh en de weerslag hiervan op de wijk.

Tijdens het laatste onderdeel van het bezoek praat burgemeester Brouwer onder andere met leden van het Bewoners Overleg Tannhäusserdreef. Dit bewonersoverleg ontving zilver bij de Veiligheidsprijs 2003 en wil haar activiteiten op het gebied van veiligheid en leefbaarheid graag verbreden. De burgemeester geeft de aftrap voor de bijeenkomst waar verschillende partijen (school, moskee, winkeliers en bewoners) met elkaar praten over leefbaarheid en veiligheid in het gebied. Rond 18.00 uur beëindigt burgemeester Brouwer het werkbezoek.

Noot voor de media:
Het werkbezoek start om 16.15 uur bij kantoorgebouw Forum I, Tiberdreef 12-24. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sari Klatter, bestuurscommunicatie, telefoon 030 286 1409.