Ingezonden persbericht


Expositie herman brood in leusden

in het ISVW conferentiehotel, dodeweg 8 TE leusden

Officiële opening op WOENSDAG 8 DECEMBER 2004 van 19.00 tot 21.00 uur De expositie in samenwerking met Amadeus Art (www.amadeusart.nl) duurt tot en met vrijdag 28 januari 2005

Naast verschillende prachtige originele schilderijen en zeefdrukken is er een unieke grote collectie originele tekeningen te zien en te koop afkomstig uit de privé-collectie van de zoon van Herman Brood, Marcel B.

"Leven als een opgevoerde brommer", was het motto van multikunstenaar Herman Brood. Hij was een "stadse indiaan" vol zelfspot die opviel met zijn uitbundige levensstijl aan de zelfkant, vol sex en tomeloos gebruik van drank en drugs. Zijn muzikale basis werd gevormd bij The Moans en de legendarische bluesformatie Cuby + Blizzards. Met zijn Wild Romance groeide hij uit tot de ongekroonde Nederlandse koning van de rock 'n roll. Brood beschikte over meer talenten. Zijn poëzie werd gepubliceerd. Furore maakte hij met zijn schilderijen en tekeningen vol felle kleuren en karakteristieke lijnen. In het galeriecircuit was Brood jarenlang één van de meest verkochte artiesten.Op kunstgebied was Brood grensverleggend door een brug te slaan tussen de avant-garde en massakunst. Ondanks zijn populariteit bleef Brood een cultfiguur. Hij leefde roll 'n roll en stierf roll 'n roll.

De basis van het ISVW Conferentiehotel, gelegen aan de rand van het bosrijke landgoed Den Treek, is de in 1916 door Frederik van Eeden opgerichte Internationale School voor Wijsbegeerte. In deze tot de verbeelding sprekende omgeving en entourage komt het werk van Herman Brood bijzonder tot zijn recht. Alle geëxposeerde werken zijn te koop, dus zorg dat je er snel bij bent. Tot ziens op woensdag 8 december a.s.!

Nadere informatie: www.amadeusart.nl
(Meer dan 70 unieke Brood tekeningen op de site te zien)