Provincie Drenthe

Anneke Haarsma reikt Onderwijsprijs uit aan Meester Sieberingschool Nieuw-Balinge

Assen, 7 december 2004
Persberichtnummer 04-178

Anneke Haarsma, gedeputeerde voor onderwijs, reikt woensdag 8 december de Drentse Onderwijsprijs uit aan de Meester Sieberingschool in Nieuw-Balinge. De prijs wordt uitgereikt op de school en is toegekend voor het project Kansrijke Taal. Na de prijsuitreiking wordt een presentatie gegeven van het project in de school zelf en is ook de Kansrijke Taalwinkel Alles-bij-een geopend.

De winnende school ontvangt de Bronzen Olifant en is tevens genomineerd voor de landelijke finale van de Nationale Onderwijsprijs 2004. Op 26 januari 2005 treedt de Meester Sieberingschool in het strijdperk tegen de winnaars van alle andere Nederlandse provincies en wordt de Nationale Onderwijsprijs uitgereikt. De Onderwijsprijs Drenthe is een gezamenlijk initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) en de Provincie Drenthe. Met de prijs wordt beoogd de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs te belichten.

Korte inhoud van het winnende project:

Op 21 februari 2003 is de Meester Sieberingschool als eerste school in Nederland gecertificeerd als officiële Kansrijke Taalschool. Tegelijkertijd werd op school de Kansrijke Taalwinkel Alles-bij-een geopend. Alle artikelen in deze winkel zijn door de leerlingen gemaakt tijdens de lessen Kansrijke Taal. De naam en het logo zijn door hen bedacht en alle leerlingen zijn leverancier. Groep 7/8 is verantwoordelijk voor de winkel. De leerlingen komen op een leuke en leerzame manier in aanraking met het runnen van een bedrijf. Het ondernemerschap wordt geprikkeld en de kinderen leren in de praktijk. Ook hebben leerkrachten, leerlingen en ouders het taal-lees-huis Biebelebij gerealiseerd. Daar werken de leerlingen van groep 3 t/m 8 in verschillende ruimtes tijdens Kansrijke Taal. De Biebelebij bestaat uit een bibliotheek, de stap-in-een-boek-hoek, de woordenschathoek, de interessante boekenhoek en de gedichtenhoek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl