Stad Utrecht, 09.55 uur

Utrecht 08-12-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Poging gewapende overval

UTRECHT Dinsdagmorgen vond bij een winkel aan het Achter Clarenburg een poging overval plaats.

De politie kreeg omstreeks 09.05 uur een melding dat een man geprobeerd had de winkel te overvallen. Ter plaatse trof de politie twee medewerkers van de winkel aan. Zij verklaarde dat een onbekende man het kantoor was binnengekomen. De man eiste onder bedreiging van een vuurwapen geld van de slachtoffers. Hierbij sloeg hij tot twee maal toe in het gezicht van de medewerkers. Door de slachtoffers werd de overvaller weggeduwd waarna hij zonder buit vertrok.

De politie zoekt getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed raakt rijbewijs kwijt

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 22.30 uur een auto over de Verlengde Hoogravenseweg rijden. De 36-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 600 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Tevens bleek dat het inmiddels de derde maal betrof dat hij met alcohol op zijn auto bestuurde. Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur naar huis gestuurd.

Hennepkwekerij opgerold

VLEUTEN Bij een woning aan de Williamsperenlaan heeft de politie maandagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie een onderzoek ingesteld bij een woning aan de Williamsperenlaan. In de woning trof de politie op de zolder een compleet ingerichte hennepplantage aan. In totaal werden 211 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. De 33-jarige hoofdbewoner uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Een 32-jarige vrouw die ook in de woning woont zal op een later tijdstip nog worden gehoord.

Controle automarkt

UTRECHT De politie heeft tijdens een controle op de automarkt bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet kunnen tonen van een rijbewijs, het negeren van het rode verkeerslicht, het hebben van een verlopen export kenteken, rijden over het fietspad en voor het hebben van donkere folie op de autoruiten.

Tevens werd een taxibestuurder bekeurd en zijn ontheffing ingenomen omdat hij het rode verkeerslicht negeerde en met 125 km/u in de richting van De Bilt reed.

Snelheidscontroles

UTRECHT Dinsdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur hield de politie op de Universiteitsweg een radarsnelheidscontrole. In totaal werden 1235 voertuigen gecontroleerd en reden 198 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.

s Avonds werd van 19.15 tot 21.15 uur op de Amsterdamsestraatweg gecontroleerd. Hier reden 93 van de 733 gecontroleerde bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur.

Straatroof

UTRECHT Op de Burgemeester Norbruislaan vond in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 december een straatroof plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 23-jarige vrouw uit Maarssen fietste omstreeks 01.45 uur via de Burgemeester Norbruislaan in de richting van Maarssen. Plotseling werd de vrouw klemgereden door twee mannen. De mannen bedreigden het slachtoffer met vermoedelijk een vuurwapen en namen haar mobiele telefoon en portemonnee mee. Op het moment van de beroving heeft een van de verdachten haar nog met de dood bedreigd.

Signalementen van de verdachten: beiden mannen hadden een Marokkaans uiterlijk, leeftijd 23 24 jaar, lengte ongeveer 1.70 tot 1.75 mtr. Een van de mannen droeg een donkerblauwe stoffen jas tot net over de heupen met een capuchon. De andere verdachte droeg een zwarte stoffen jas en had een baardje van een paar dagen oud.

De politie wil deze laffe beroving oplossen en de verdachten aanhouden. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.