Rijn&Venen, 09.45 uur

Utrecht 08-12-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Niet pluis

MIJDRECHT- Op dinsdagavond werden twee mannen aangehouden bij een bedrijf. Omstreeks 21.20 uur zag een medewerker van een bedrijf aan de Energieweg twee mannen, in de leeftijd van 35 en 45 jaar uit Hilversum en De Steeg, lopen over zijn bedrijfsterrein. De medewerker herkende deze mannen als de personen die enkele weken geleden ook al verdacht rondliepen over zijn terrein. De man bedacht zich nu geen moment en sloot het hek en belde de politie. De mannen werden aangehouden. Zij waren bekenden van de politie en hadden inbrekerswerktuigen bij zich.

De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

WOERDEN- Op woensdagochtend werd een vrouw aangehouden omdat ze onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 01.30 uur werd de 40-jarige automobiliste uit Woerden gecontroleerd op de Prinsenlaan. Zij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 460 ug/l. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Grote verkeerscontrole

WOERDEN- Op dinsdag werd van 14.00 tot 20.30 uur een grote bromfietscontrole gehouden op de Houttuinlaan en de Hoge Rijndijk. Motorrijders van de politie voerden de bromfietsen en -scooters naar de controleplaatsen en deze werden gecontroleerd. In totaal werden 41 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het rijden met te groot vermogen, rijden zonder helm en rijden zonder verlichting.

Vernielers aangehouden

WOERDEN- Op dinsdagmiddag werden drie jongens aangehouden nadat ze vuurwerk hadden afgestoken. Het drietal had met vuurwerk een brievenbus opgeblazen van een pand aan de Iepenlaan. De politie stelde een onderzoek in en kon drie jongens in de leeftijd van 13 en 15 jaar uit Woerden aanhouden. Tegen hun zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Bedreiging

MAARSSEN- Op dinsdag werd een jongen bestolen van zijn fiets. Omstreeks 17.00 uur fietste een 10-jarige jongen uit Maarssen samen met zijn vriend over de Waterstede. Plotseling werden zij tegengehouden door twee jongens. Een van die jongens had vuurwerk bij zich en dreigde dit af te steken in de buurt van de 10-jarige jongen. Als de jongen zijn fiets zou afgegeven, een Ranger zwart/goud van kleur, werd het vuurwerk niet afgestoken. De jongens gaf zijn fiets af en beiden verdwenen.

Fietsverlichtingscontroles

MAARSSEN/ABCOUDE- Op de Straatweg werd dinsdagochtend een fietsverlichtingscontrole gehouden. Hier kregen 10 fietsers een bekeuring voor het niet voeren van verlichting. Op de Dokter van Doornplein kregen 13 fietser een bekeuring voor het rijden zonder fietsverlichting.