Gemeente Tiel


Archeologisch onderzoek in Kapel-Avezaath afgerond

Het onderzoek dat het Archeologisch Centrum van de Vrije Universiteit in Amsterdam in opdracht van de gemeente heeft gehouden op het terrein tussen de Kromme Steeg en de Zoelensestraat is afgerond. Dit onderzoek was nodig om te kunnen beoordelen of de locatie geschikt zou kunnen zijn als bouwplaats voor de Brede School die de indieners van het voormalig Tielse Methode project voor ogen hebben.

De archeologen hebben verschillende vondsten gedaan en veel sporen uit het verleden gevonden. Wat de betekenis van die vondsten en sporen is en of nader onderzoek nodig is, wordt duidelijk in de rapportage die de archeologen nu gaan opstellen.

Speeltuin in voorjaar 2005 weer te gebruiken
Er is onder meer gegraven in de speeltuin en daarvoor zijn speeltoestellen verwijderd. De afgegraven grond ligt weer op zijn plaats en moet nu inklinken. Pas daarna kunnen ook de speeltoestellen weer teruggeplaatst worden. Als dat eerder gebeurt, kunnen ze verzakken met alle gevolgen van dien. In het vroege voorjaar van 2005 is de grond waarschijnlijk voldoende ingeklonken om de speeltoestellen weer op hun plaats te zetten. Eén van de speeltoestellen wordt bovendien vervangen door een nieuw speeltoestel en het terrein wordt dan ook opnieuw ingezaaid.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 07 december 2004