BedrijfsautoRAI

08-12-2004

Renault doorbreekt magische grens

Dat is goed voor een marktaandeel van 12,4 % en een tweede plaats in het segment van de lichte bedrijfswagens. Daarnaast is Renault Europees marktleider in bedrijfswagens.

De opkomst van Renault-bedrijfswagens nam serieuze vormen aan met de komst van de Kangoo Express en Master in 1998. De veelzijdige en modieus gestileerde Renault-modellen zorgden voor een ommekeer in het segment van de lichte bedrijfswagen: voor het eerst was er echt werk gemaakt van het uiterlijk van bedrijfswagens. Functie ging niet langer boven de vorm, beiden waren voortaan gelijkwaardig. Het succes tekende zich meteen af, want in 1998 werden er 5.600 Renault-bedrijfswagens verkocht. Dit resulteerde in een marktaandeel van ongeveer 5,9 %, wat een stijging van 3 % betekende ten opzichte van het jaar daarvoor. In de jaren daarna bleef de populariteit van de bedrijfwagens van Renault stijgen. In 2000 werd de Master Bestelauto van het jaar, de Trafic International Van of the Year 2002 en met de verkiezing van de Renault Kangoo Express tot Bestelauto van het Jaar 2003 bevestigde Renault dat het op de goede weg was. Dat was het zoveelste hoofdstuk van een successtory die zijn voorlopige hoogtepunt beleefde op 17 november van dit jaar: de 10.000ste Renault-bedrijfswagen werd die dag op kenteken gezet.

Modieuze, praktische werkkleding
Het bedrijfswagenprogramma van Renault is heel divers, maar er zijn een aantal punten die de Kangoo Express, Trafic, Master, Mégane Van en Grand Scénic Van met elkaar gemeen hebben. Ze beschikken allen over een modieus uiterlijk, praktische en functionele eigenschappen en zijn leverbaar met moderne diesel- en benzinemotoren.

Minstens zo interessant zijn de voordelige aanschafprijzen. De ruime en wendbare Renault Kangoo Express is al leverbaar vanaf 8.945,-. De Trafic, die te leveren is in diverse carrosserievarianten, heeft een prijs vanaf 14.995,-. Renault heeft de enorm ruime Master onlangs vernieuwd en is nu leverbaar vanaf 16.345,-. De bedrijfswagenvariant van de immens populaire Mégane, de Mégane Van, combineert een stijlvol maatpak met een stevige werklust en draagt een prijs van 14.495,-. Voor de zeer riante Grand Scénic Van bedraagt de vanafprijs 17.445 euro. Alle prijzen zijn exclusief BTW.