BedrijfsautoRAI

08-12-2004

Scania levert eerste Euro 4 in Nederland aan Rotra

Scania heeft de allereerste Euro 4 vrachtautos in Nederland afgeleverd aan Rotra Forwarding b.v. uit Doesburg. De beide Scania R 420 trekkers zijn voorzien van de zuinige 420 pk/309 kW HPI motor met de comfortabele Highline cabine.

De Euro 4 norm wordt gehaald dankzij de combinatie van Scania Turbocompound en een state-of-the-art EGR-systeem. Deze Euro 4-oplossing, waarvoor geen AdBlue benodigd is, resulteert in een hoger nuttig laadvermogen, lagere onderhoudskosten en minder tijdverlies voor de chauffeur. De belangrijkste overwegingen van Rotra om voor Scania Euro 4 te kiezen zijn, vanuit het maatschappelijk verantwoord ondernemen, de directe verlaging van de milieubelasting, de schonere en stillere werkomgeving voor de chauffeur en het hogere rendement bij het transport over de Duitse snelwegen ná 1 januari a.s. De beide Scania Highlines zijn afgeleverd door de Scania-vestiging te Gaanderen.

Bij Rotra staat de ontwikkeling van innovatieve transportoplossingen hoog in het vaandel. Zo is het gehele wagenpark via Scania Interactor IT-systemen verbonden met het Transport Management Systeem van de thuisbasis. Zo kunnen alle voertuigen door geheel Europa gevolgd worden. Ook neemt Rotra deel aan de landelijke LZV-proef waarbij zij met enkele 25,25 meter combinaties de efficiency richting de klanten verhoogd. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de innovatieve denkwijze van het vooruitstrevende bedrijf.

De 125 luchtgeveerde eenheden van Rotra treft men dagelijks aan op alle Europese snelwegen; van het hoge noorden in Finland, via Turkije naar het zuidelijkste puntje van Spanje. Rotra verzorgt autogroupagediensten naar alle belangrijke Europese industriebestemmingen, alsmede wereldwijde lucht- en zeevracht groupadiensten. Ook als logistiek dienstverlener neemt Rotra slechts genoegen met de hoogste kwaliteit. Naast de gebruikelijke diensten als warehousing en op- en overslag levert het bedrijf ook toegevoegde diensten bij de behandeling van zowel chemicaliën en andere ADR-goederen tot (steriele) medische materialen. Bij Rotra zijn 250 mensen werkzaam.