Lekstroom, 10.05 uur

Utrecht 08-12-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Vrouw beroofd van tas

NIEUWEGEIN - Op maandag 22 november is een 18-jarige vrouw uit Nieuwegein slachtoffer geworden van een straatroof.

Omstreeks 21.10 uur liep de vrouw op de Serenadelaan. Plotseling kwam er een jongen naast haar lopen en begon aan haar tas te trekken. De vrouw hield haar tas stevig vast en begon te gillen. De verdachte bleef echter trekken, het slachtoffer hield het niet meer vol en moest haar tas loslaten. De verdachte is op achterop een gereedstaande scooter gesprongen en in de richting van de Sonatelaan en Sweelincklaan gevlucht.

Signalement verdachte:


- ongeveer 16 jaar


- ongeveer 1.80m


- getint uiterlijk


- kort golvend zwart haar


- hij droeg donkere kleding


- slank postuur

De politie is op zoek naar getuigen die op maandag 22 november iets gezien hebben rond de Serenadelaan. Zij kunnen contact opnemen met de politie Utrecht, district Lekstroom, via 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.

Dronken automobilist

NIEUWEGEIN Een 52- jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is dinsdagmiddag aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 15.25 uur kreeg de politie meerdere meldingen binnen dat een automobilist onder invloed van alcohol door Nieuwegein reed. Agenten hebben de bestuurder aangetroffen op de kruising van de Plettenburgerbaan-Zuiderstede. De man was met zijn auto tegen een boom aangereden. Hij is door de politie uit zijn auto geholpen, de man was echter zo dronken dat hij niet meer op zijn benen kon staan. De man werd aangehouden. Op het politiebureau voelde de man zich niet lekker. Hierop heeft de politie een arts geraadpleegd en deze besloot dat de man overgebracht moest worden naar het ziekenhuis. Van de man is bloed afgenomen.

Verdachten poging tot inbraak aangehouden

NIEUWEGEIN Op dinsdag zijn twee mannen (26 en 32jaar) uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van poging tot woninginbraak.

Omstreeks 14.05 kreeg de politie een melding binnen van een getuige die had gezien dat twee mannen gepoogd hadden een woning in te breken op de Bosruiter. De verdachten zijn in de richting van het ziekenhuis gelopen. Agenten zijn vervolgens in de richting van het ziekenhuis gereden en zagen ter hoogte van de Braamsluiper twee mannen lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Deze mannen, 26 en 32 jaar uit Nieuwegein, zijn aangehouden.

Man licht gewond bij aanrijding

HOUTEN Op dinsdagavond is een 28-jarige man uit Dordrecht licht gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 18.00 uur reed een 24-jarige automobiliste uit Houten over de Kruisweg komend uit de richting van Bunnik, gaande in de richting van de Rondweg. Ze stopte ter hoogte van de haaientanden. Toen ze zag dat er niets aankwam, trok ze op. Op dat moment kwam een 28-jarige bestuurder uit Dordrecht aanrijden op de Rondweg in de richting van de Sloot. De vrouw raakte de achterzijde van de auto van de man. Deze ging meerdere malen over de kop en kwam tot stilstand op zijn dak. De man is overgebracht naar het ziekenhuis en kon na behandeling weer huiswaarts keren.

Verwarde man

NIEUWEGEIN- Op dinsdagochtend werd een man geslagen door een nog onbekende man. Omstreeks 09.50 uur zag een 67-jarige man uit Nieuwegein een onbekende man op straat liggen op de Galecopperdijk. De Nieuwegeiner liep naar de man toe om te kijken wat er aan de hand was met hem. Plotseling werd de 67-jarige man geslagen, geschopt en gekrabd door de onbekende man en verdween. De politie heeft de zaak in onderzoek en kwam er achter dat ook een ander persoon in de buurt was lastig gevallen door dezelfde persoon. De politie heeft een vermoeden wie verantwoordelijk is voor deze mishandelingen en onderzoekt de zaak.