Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 08-12-2004

Politie vindt gestolen kabelhaspel

EMMEN - De politie heeft de kabelhaspel die, zoals eerder gemeld, het afgelopen weekeinde is gestolen van een terrein aan de Kapelstraat in Emmen teruggevonden op aanhangwagen die stond geparkeerd in de berm van de Phileas Foggstraat in Emmen. De speciale kabelhaspelwagen waarop de kabelhaspel oorspronkelijk gemonteerd was is teruggevonden op de Bladderswijk in Emmen. De politie komt graag in contact met mensen die informatie hebben over het parkeren van de aanhangwagens op de Phileas Foggstraat en de Bladderswijk.

Politie haalt drankrijders van de weg

EMMEN - Een 30 jarige automobilist uit Assen kreeg dinsdag even na middernacht een dagvaarding van de politie. Hij mag zich voor de rechter verantwoorden voor het feit dat hij op de Zwartwatersweg in Assen werd betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij scoorde 0,69 promille.

NIEUW AMSTERDAM - Een 52 jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam maakte het wel heel bont met een scala aan overtredingen waarvoor hij proces verbaal kreeg. Bij een alcoholcontrole op de Vaart in zijn woonplaats, waarbij de man net boven de grens van 0,5 promille zat bleek al gauw dat er van alles mis was. De man had nog een ontzegging van de rijbevoegdheid staan tot mei 2005, zijn auto was niet verzekerd en de APK was vervallen.

EMMEN - Een 56 jarige automobilist uit Eerste Exloermond zat met teveel drank op achter het stuur. Dat bleek nadat hij op de Schansstraat in Emmen met zijn auto op een lantaarnpaal was gebotst. De ademanalyse leverde 1,19 promille op. Hij mag zich voor de rechter verantwoorden.

Automobilist schept overstekende fietser

HOOGEVEEN - Een 82 jarige fietser uit Hoogeveen is dinsdagmiddag met schaafwonden en vermoedelijk een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. De man was op Het Haagje geschept door een personenauto, bestuurd door een 22 jarige man uit Hollandscheveld. Volgens de automobilist was de fietser plotseling de rijbaan overgestoken.

Vrouw steelt kerstkaarten

ASSEN - Bewakingspersoneel van een warenhuis aan het Koopmansplein in Assen heeft dinsdagmiddag een 43 jarige vrouw uit Assen aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw had de winkel verlaten met voor bijna 25 euro aan kerstkaarten die ze uit de verpakking had gehaald en in haar tas gedaan. Omdat het niet de eerste keer was kan niet worden volstaan met een boete. Ze kreeg een dagvaarding mee.

Proces verbaal voor verbranden afval

VEENOORD - Een 38 jarige inwoner van Veenoord heeft dinsdagavond van de politie proces verbaal gekregen omdat hij in zijn tuin afval aan het verbranden was. De agenten zagen dat het niet om een klein brandje ging; de vlammen waren een meter of vier hoog. Volgens de man ging hij verhuizen en wilde hij op deze manier van zijn overtollige hout afkomen.

Bert Visser (0651 - 611629) is tot vanavond 23.00 uur bereikbaar voor de media. Collega Roel Hallink (0651 - 528156) neemt het voorlichterspiket over tot donderdagmorgen 08.00 uur