Eemland noord, 10.25 uur

Utrecht 08-12-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Autokraak

BAARN In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 december werden drie mannen aangehouden op verdenking van het plegen van een autokraak.

Rond 00.55 uur kreeg de politie de melding dat twee verdachten op de Heemskerklaan kennelijk in een auto aan het inbreken waren. Ter plaatse troffen politiemensen in de betreffende auto één verdachte, een 20-jarige vrouw uit Amersfoort, aan. Zij werd aangehouden en de auto werd veilig gesteld.

Een getuige meldde dat nog twee verdachten bij de kraak betrokken waren. Politiemensen hielden aan de hand van hun signalement deze verdachten, mannen van 23 en 33 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, even later op de Heemskerklaan aan. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Verkeerscontrole

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft op dinsdag 7 december van 14.40 uur tot 15.40 uur een verkeerscontrole op de Westsingel gehouden. Van 120 voertuigen werd de snelheid gecontroleerd: zes bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 70 km/u. Tevens werden vijf automobilisten bekeurd omdat zij geen gebruik van de autogordel maakten.