Heuvelrug, 09.50 uur

Utrecht 08-12-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Slachtoffer ongeval overleden

(Zie nieuwsberichten district Heuvelrug d.d. 03-12-2004: Botsing fietsers)

MAARSBERGEN / UTRECHT In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 december is een 71-jarige Amersfoorter in het ziekenhuis overleden.

Op donderdag 2 december rond 14.15 uur reed een 14-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede over het fietspad van de Woudenbergseweg in de richting van Leersum. Een voor hem rijdende fietser moest afremmen voor een groepje scholieren die weer voor hem reed. De 14-jarige jongen week voor deze fietser uit, maar op dat moment kwam de 71-jarige man uit Amersfoort hem op een racefiets tegemoet. Daarbij raakte de jongen met zijn schouder de racefietser. De racefietser kwam ten val en liep daarbij ernstig hoofdletsel op. De jongen raakte niet gewond. Het slachtoffer werd per ambulance naar het UMC gebracht en werd op de Intensive Care opgenomen.

Als gevolg van het letsel overleed de Amersfoorter in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 december in het UMC in Utrecht.

Gestolen auto

WIJK BIJ DUURSTEDE Op dinsdag 7 december werd een man in een gestolen auto aangehouden.

Rond 16.10 uur zagen politiemensen een gestolen auto op de Steenstraat staan. Het voertuig was tussen maandag 8 en dinsdag 9 november gestolen op de Croeselaan in Utrecht. De politiemensen zagen dat een man in de auto stapte. Deze verdachte, een 47-jarige man uit Utrecht, werd daarop aangehouden op verdenking van diefstal c.q. heling. Daarbij zagen zij dat de bedrading van het contactslot van de auto was doorverbonden.

De verdachte bleek een veelpleger te zijn en is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. De auto is in beslag genomen.

Leerlingen gewond door vuurwerkbom

DOORN Op dinsdag 7 december raakten een jongen en een meisje gewond door vuurwerk.

Rond 13.50 uur kreeg de politie de melding dat een gasfles bij een school aan de Driebergsestraatweg zou zijn ontploft en dat een gewonde was overgebracht naar het ziekenhuis. Ter plaatse bleek dat het niet om een gasfles ging, maar dat een 15-jarige leerling uit Wijk bij Duurstede een zelfgemaakte rookbom in de aula had gegooid. Daar bevonden zich op dat moment 100 tot 150 leerlingen. De rookbom rookte echter niet, maar explodeerde. Daarbij liepen een 15-jarige jongen uit Maurik en een even oud meisje uit Driebregen-Rijsenburg letsel op. De jongen werd direct per ambulance naar het UMC gebracht en had vermoedelijk een metalen scherf in zijn buik gekregen. Het meisje had een wond aan haar been opgelopen en is samen met haar ouders naar hetzelfde ziekenhuis gegaan.

De 15-jarige verdachte is in de school aangehouden. Hij verklaarde de inhoud van vijf rookbommetjes bij elkaar te hebben gedaan en nooit te hebben verwacht dat de rookbom zou ontploffen in plaats van te roken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt vernielers abris

LEERSUM De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van de vernieling van abris op de Rijksstraatweg. Langs deze weg werden zaterdag 4 december rond 21.30 uur de ruiten van in totaal vijf abris stukgeslagen. Een getuige zag dat dit ter hoogte van restaurant Darthuizen gebeurde door een jongen met een rode jas en wit petje. Deze jongen fietste na zijn daad met een andere jongen weg richting het centrum van Leersum.

Ondanks dat de politie enkele minuten na de melding ter plaatse kwam, werd het tweetal niet meer aangetroffen. De politie verzoekt daarom mogelijke getuigen of anderen die informatie kunnen verstrekken, zich te melden via 0900-8844 (wijkagenten Leersum).

Politie zoekt getuigen vechtpartij

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie van het district Heuvelrug verzoekt mogelijke getuigen van een vechtpartij op zondag 28 november j.l. op de Kokkestraatje zich alsnog te melden. In die nacht, tussen 04.00 en 04.30 uur, werden drie mannen door een groep van 5 of 6 personen geslagen en geschopt.

De vechtpartij begon toen twee mannen, een 27-jarige inwoner van Langbroek en een 26-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede, door de groep achterna werd gezeten. In het Kokkestraatje achterhaalde men het tweetal. Bij de daarop volgende worsteling werd de 27-jarige man geschopt en bewusteloos geslagen. Ook zijn 26-jarige vriend kreeg klappen en vluchtte weg. Een 32-jarige inwoner van Doorn zag de mishandeling en sprong tussenbeide. Ook hij kreeg echter door een van de belagers een stomp in zijn gezicht.

Van de mishandeling volgde enkele dagen later een aangifte. De politie is nu op zoek naar mogelijke getuigen van dit voorval of mensen die iets hiervan gehoord hebben. Informatie naar: 0900-8844 (wijkteam Wijk bij Duurstede).