Gemeente Albrandswaard


Persberichten

Bronzen Bertje komt weer thuis

Albrandswaard Woensdagmiddag 8 december om 16.00 uur komt bronzen Bertje eindelijk weer thuis. Samen met de brandweermannen die hem opdoken, heet wethouder Gerard Brussaard Bertje officieel welkom op zijn vertrouwde plek in de Julianastraat ter hoogte van huisnummer 53-55 in Rhoon.

28 augustus 2003 werd Bertje, een beeld van de Rotterdamse kunstenaar Robbert Jan Donker, op ruwe wijze van zijn sokkel gehaald. Tot maart dit jaar was niet duidelijk waar Bertje was gebleven. Tijdens een duikoefening door de brandweer in maart van dit jaar kwam Bertje weer boven water bij de brug aan de Viaductweg in Rhoon. Na een herstelperiode wordt het bronzen beeldje, voorzien van een nieuwe sokkel, weer op de oude vertrouwde plek geplaatst.

Wethouder Gerard Brussaard:
Toen Bertje op een kwade dag opeens verdwenen was, had eigenlijk niemand verwacht dat hij ooit weer terug gevonden zou worden. Groot was dan ook de verrassing afgelopen maart, dat Bertje letterlijk weer boven water was. Omdat de brandweer het beeldje weer boven water bracht, vind ik het erg leuk om het officiële moment samen met de brandweermannen die hem hebben gered te beleven. En op een nieuwe en stevige sokkel zal Bertje hopelijk tot in lengte van dagen op zijn vertrouwde plekje in Rhoon blijven staan.