Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Publieksprijs Website van het Jaar uitgereikt

Ruim 268.000 stemmen uitgebracht op www.websitevanhetjaar.nl

Amsterdam, 8 december 2004

Op 7 december werden de winnaars bekend gemaakt van de eerste Website van het Jaar verkiezing. In de maand november kon het Nederlands publiek op www.websitevanhetjaar.nl stemmen op 100 genomineerde websites in 10 verschillende categorieën. In totaal werden 268.386 stemmen uitgebracht.

De publieksprijzen werden uitgereikt tijdens een open bijeenkomst van IPAN (Interactive Professional Associatie Nederland) in Hotel Arena te Amsterdam. Presentator was trendwatcher Richard Lamb.

De winnaars in de verschillende categorieën zijn:

Categorie Contact: www.schoolbank.nl

Categorie Muziek, Film, Radio & TV: www.omroep.nl

Categorie Financieel: www.rabobank.nl

Categorie Fun & Games: www.zylom.nl

Categorie Nieuws: www.nu.nl

Categorie Portals: www.msn.nl

Categorie Reizen: www.weekendjeweg.nl

Categorie Telecom: www.kpn.com

Categorie Vraag & Aanbod: www.marktplaats.nl

Categorie Zoekmachines & Directories: www.google.nl

Bovenstaande sites mogen zich vanaf heden Website van het Jaar 2004 in hun eigen categorie noemen. Initiatiefnemer Joost Broeren van ID Projects: Het logo Website van het Jaar op een pagina biedt de bezoeker herkenning en de websitehouder erkenning. Over de verkiezing zegt hij: Het Nederlands internetpubliek heeft massaal gehoor gegeven aan de oproep om te stemmen. Ook de genomineerden hebben het initiatief gesteund door uitgebreid reclame te maken voor hun nominaties. Daarmee is bewezen dat er behoefte bestaat aan een 100% online publieksprijs voor meest favoriete website in Nederland.

De Website van het Jaar verkiezing is mede mogelijk gemaakt door de sponsors Overture, Media Design en Checkit. Mediapartners zijn Emerce, Stempunt en Nedstat. Voor de realisatie tekenden Elmar Reizen, IPAN en ID Projects.



Ingezonden persbericht