Ingezonden persbericht


www.computable.nl

Persbericht

Nieuwe hoofdredacteur voor Computable

Ferdinand Sennema (37) is benoemd tot hoofdredacteur van Computable, het grootste vakblad voor ict-professionals. Computable heeft een wekelijkse oplage van ruim 75.000 exemplaren en is een uitgave van VNU Business Publications. Naast Computable vervult hij op ad interim basis het hoofdredacteurschap van CRN, het vakblad voor ict-resellers, met een tweewekelijkse oplage van 7.000 exemplaren.

Ferdinand Sennema begon zijn journalistieke loopbaan in 1991 bij VNU en was hoofdredacteur van diverse publieks- en vaktijdschriften. Na bijna vier jaar lang leiding te hebben gegeven aan het maandblad PCM, stapt hij per 1 januari 2005 over naar Computable. Samen met de onlangs benoemde adjunct-hoofdredacteur Roger Slangen staat Sennema voor de taak Computable verder uit te bouwen. Sennema: "Computable en ik zijn bijna even oud. In die tijd is er voor de ict-er een hoop veranderd, zowel vakinhoudelijk als op het gebied van mediaconsumptie. De moderne ict-er wil snel, goed en betrouwbaar geïnformeerd worden en niet alleen via een papieren weekblad, maar ook via een actuele website en andere online media. De uitdaging is dan ook om het merk Computable aan te laten sluiten bij de wensen van de moderne ict-professional."

Uitgever Roderick Wijsmuller: "Ferdinand gaat de positie van Computable op de lezersmarkt versterken. Dat betreft de verdere ontwikkeling van specifieke verticale segmenten binnen het portfolio. Op basis van Ferdinand's visie op de ontwikkeling van het merk Computable via cross media en door het bouwen van een goed samenwerkende redactie die ín de markt staat, verwachten we dat dit op korte termijn zal leiden tot de beoogde resultaten."

Over Computable
Het weekblad Computable ondersteunt via betrouwbare en onafhankelijke berichtgeving de professionele automatiseerder in zijn of haar beroepsuitoefening. Het blad volgt alle belangrijke (technische, product-, markt-, beroeps-, bedrijfs-, sociaal-economische en maatschappelijke) ontwikkelingen op het gebied van automatisering en informatietechnologie. In het portfolio wordt ook Computable Business Review uitgebracht, alsmede diverse thema-gerichte specials zoals de Career Guide, de Opleidingen Gids, Computable 100, de ICT Consultancy Guide. De drukbezochte website (www.computable.nl) wordt dagelijks geactualiseerd met het laatste ict-nieuws.