Dienstenbond CNV

Leden stemmen in met Convenant UWV Belastingdienst 08-12-2004

Op 1 december 2004 hebben onze leden bij UWV ingestemd met het Convenant voor de overgang naar de Belastingdienst. De leden konden uitspraak doen over de afspraken die zijn gemaakt over de overgang van arbeidsvoorwaarden naar de Belastingdienst. Bij het plaatsingsplan zijn de bonden geen partij. Hierover gaat de Ondernemingsraad al dan niet een advies geven.

De stemming op de ledenvergadering was bedrukt. De leden van de CNV Dienstenbond voelden dat zij geen kant op konden. Het verzoek van de vergadering is om de Belasting-dienst aan te geven dat hun eindbod en het voorafgaande proces van onderhandelingen niet wordt ervaren als een aangename binnenkomer. Dat is inmiddels gebeurd.

Ouderenregeling:
In de ledenvergadering werd meerdere malen gevraagd naar de op handen zijnde ouderenregeling voor het UWV. In september van dit jaar heeft de CNV Dienstenbond een voorstel van de werkgever over deze regeling ontvangen. Na bestudering van deze regeling hebben diverse leden laten weten de ouderenregeling volstrekt onvoldoende te vinden. In een reactie aan het UWV heeft de CNV Dienstenbond laten weten zich absoluut niet te kunnen vinden in de voorgestelde regeling en verbeterpunten voorgelegd. Tot op heden is UWV, ondanks ons aandringen, hier niet op terug gekomen. Op korte termijn zullen wij nader met elkaar spreken, we hebben er echter weinig vertrouwen in dat er een fatsoenlijke regeling komt en dan kan je het beter ook niet afspreken. U heeft uiteraard hierover het laatste woord.

UWV heeft aangegeven met ons de onderhandelingen over een nieuw Sociaal Plan te willen voeren. Wij zullen UWV aangeven tot onderhandelingen bereid te zijn. Uitgangspunt voor een nieuw Sociaal Plan is behoud van werkgelegenheid binnen of buiten UWV. Het huidige niveau van regelingen is het uitgangspunt van onze onderhandelingen. Wij houden u op de hoogte.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij bestuurder, Martijn Donker. Hij is bereikbaar op (035)6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl