Dienstenbond CNV

Overleg over gevolgen nieuw DC Groenlo Aldi gestart 08-12-2004

Zoals we u lieten weten in onze info van vorige week vond op maandag 6 december het eerste overleg tussen de directie en CNV Dienstenbond plaats. Door middel van deze Info willen we u informeren over dit overleg.

Goede sfeer
In de eerste plaats vinden we het van belang om u te vertellen dat het overleg in een goede sfeer plaatsvond. Natuurlijk zijn alle aanwezigen op de hoogte van de zaken die tussen CNV Dienstenbond en Aldi gespeeld hebben. Dat neemt niet weg dat uitgesproken is dat alle gesprekspartners hebben toegezegd zich in het overleg professioneel op te stellen. Bij het gesprek van 6 december waren namens Aldi aanwezig de heren Wijnstok en Van der Sterren. Ook de OR-leden Roel ten Caat en Jan van Beesten zaten als toehoorder aan tafel.

Inhoud
Inhoudelijk is nog niets besproken. Dat lag ook niet in de lijn der verwachting. Een eerste overleg wordt vaak gebruikt als een verkenning; afgetast wordt hoe iedereen aankijkt tegen de manier waarop de gevolgen van een verandering moeten worden opgevangen.

Werk
Zonder dat we hier verder al in kunnen gaan op regelingen of afspraken (die zijn er domweg nog niet), willen we u wel alvast meedelen dat de insteek van CNV Dienstenbond er op gericht zal zijn om werknemers die getroffen worden door de opening van het DC in Groenlo, te helpen bij het vinden van ander werk.

Er zijn naar onze mening twee trajecten: het ene traject behelst de opvang van de gevolgen voor de werknemers die mee over willen naar Groenlo (reiskosten, reistijd, verhuiskosten). Het tweede traject behelst de hulp bij het vinden van ander werk meer in de nabijheid van Ommen (hulp bij vinden van werk, aanvulling bij lager loon, terugkeergaranties).

Volgende afspraak
Op 20 december om 15.00 uur s middags zal de volgende afspraak plaats vinden. Wij vinden het belangrijk dat u op korte termijn weet waar u aan toe bent; daarom houden we de vaart er in.

Informatie
Wilt u iets weten of heeft u informatie, dan kunt u bellen en mailen met ons kantoor. Ons telefoonnummer is (055)5772640 ons mailadres is a.bulsink@cnvdibo.nl