Ingezonden persbericht


Persbericht

NU.nl Website van het Jaar categorie nieuws

~ ilse media-dochter meest gewaardeerd door Nederlands publiek ~

Amsterdam, 8 december 2004 NU.nl heeft gisteren de publieksprijs gekregen in de categorie nieuws bij de Nederlandse Website van het Jaar-verkiezing. Hiermee liet de site de websites van Nederlands belangrijkste dagbladen achter zich.

De Website van het Jaar is de enige echte publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de eigenaar van de meest favoriete website. Dit jaar werd de verkiezing gehouden van 1 t/m 30 november 2004. Het Nederlands publiek kon stemmen op 100 genomineerde sites in 10 categorieën, waaronder die van zoekmachines en nieuws. In totaal zijn er ruim 268.000 stemmen uitgebracht. Gisterenavond vond de officiële prijsuitreiking plaats in Hotel Arena in Amsterdam.

NU.nl is sinds de oprichting in mei 1999 sterk gegroeid in populariteit. Het aantal page views stijgt continu; inmiddels schommelt het aantal views door de week rond de vijf miljoen per dag. Recentelijk is zelfs de magische grens van 100 miljoen pageviews per maand overschreden.

Deze overwinning is een prachtig compliment voor de redactie van NU.nl , aldus Bert Wiggers, uitgever NU.nl. De waardering komt natuurlijk vooral tot uiting in het bezoekersaantal dat steeds verder stijgt. Maar het is geweldig dat het publiek ook via deze verkiezing pro-actief haar voorkeur voor de website heeft uitgesproken. Wij zijn hier zeer gelukkig mee.

Ook in de categorie zoekmachines is ilse media gisteren in de prijzen gevallen. startpagina.nl en ilse.nl wonnen respectievelijk de tweede en de derde prijs in deze categorie.

De Website van het Jaar-verkiezing is een initiatief van ID Projects BV, specialist op het gebied van interactieve marketingcommunicatie. De prijsuitreiking is mede mogelijk gemaakt door IPAN, de Interactive Professional Association Nederland. Voor meer informatie over de verkiezing Website van het Jaar: http://www.websitevanhetjaar.nl.

(291 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ilse media groep
ilse media is met internetportals als www.ilse.nl, www.startpagina.nl, www.nu.nl, www.vindex.nl, www.overzicht.nl, www.download.nl, www.web-log.nl, www.wieonline.nl en www.kaboem.nl de grootste internetuitgever van Nederland. ilse media genereert 400 miljoen pageviews per maand op het internet. Daarnaast heeft ilse media een lange periode van ervaring in het ontwikkelen en verkopen van succesvolle internet advertentiemogelijkheden aan een brede doelgroep. Ook is ilse media uitgever van de Welke Gidsen. Deze uitgaven helpen de consument bij het maken van grote aankoopbeslissingen. Met het aanbod van media, zowel online als op print, bereikt ilse media meer dan 60% van het Nederlandse internetpubliek. ilse media is een onderdeel van Sanoma Uitgevers, uitgever van 62 magazines in Nederland.