Ingezonden persbericht


AA Interfinance neemt Mediasurface intranet oplossing in gebruik

Keuze voor stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid

Hilversum, 8 december 2004 - AA Interfinance heeft Mediasurface, leverancier van content management software, gekozen voor de ontwikkeling van haar nieuwe intranetsite. Na een uitgebreid selectieproces met 24 leveranciers gaf AA Interfinance de voorkeur aan het Content Management Systeem (CMS) van Mediasurface. De sterke combinatie van gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit van de toepassing gaf hierbij de doorslag.

Voor de selectie van een nieuw CMS hadden we een aantal eisen geformuleerd. Aan de ene kant moest het systeem zo eenvoudig zijn dat iedereen ermee kan werken en aan de andere kant waren we op zoek naar een stabiele oplossing die geïntegreerd kon worden met onze bestaande systemen , vertelt George Dikkeboom, projectleider bij AA Interfinance. De oplossing van Mediasurface gaf ons alle voordelen die we zochten. We kunnen de informatie voor onze 350 medewerkers zeer snel publiceren en zijn hiervoor niet langer afhankelijk van één persoon. Ook zijn we beter in staat onze kennis te delen. Voor de toekomst zijn er plannen om aparte omgevingen binnen het intranet te creëren voor bijvoorbeeld projectgroepen en de ondernemingsraad.

Henk Vlastra, Account Manager bij Mediasurface: "Financiële instellingen onderkennen zeer duidelijk het belang van goed geïnformeerde medewerkers. Hoewel moeilijk kwantificeerbaar, realiseren zij zich terdege de cruciale rol ervan voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Een intranet is hierbij een vanzelfsprekendheid. Maar om daadwerkelijk toegevoegde waarde te genereren, moet een intranet iedereen relevante én actuele informatie bieden. Dat betekent personalisatie van informatie. Bovendien moet de informatie eenvoudig te actualiseren zijn door elk type gebruiker. Dat is precies wat onze content management oplossing biedt."

Naast het content management systeem maakte AA Interfinance ook gebruik van de Mediasurface site pack, een volledige standaard implementatie van een intranet out of the box. Het site pack levert een applicatie met alle mogelijke en wenselijke functionaliteit. Dit vormde de basis voor het intranet van AA Interfinance. Daardoor was de doorlooptijd korter, het risico kleiner en lag het startpunt hoger dan wanneer de gehele site nog moet worden ontwikkeld. Voor de implementatie werkte Mediasurface samen met implementatiepartner CIBER uit Eindhoven.

Over AA Interfinance

AA Interfinance,een onderdeel van ABN AMRO, heeft een leidende positie in de intermediaire markt voor consumptief krediet. Tot AA Interfinance behoren het financieringsbedrijf InterBank en de tussenpersoonorganisatie DMC Groep. Bij het in Amsterdam gevestigde AA Interfinance zijn circa 350 medewerkers werkzaam. AA Interfinance werkt samen met zo'n 10.000 intermediairs, zijnde professionele kredietbemiddelaars, assurantietussenpersonen en leveranciers van bijvoorbeeld auto's, boten en caravans.

Over Mediasurface
Mediasurface (MSR) is leverancier van Enterprise Content Management software en biedt een innovatief product met lage beheerkosten. Mediasurface richt zich op de combinatie van betrouwbare en schaalbare content management software met een uiterst gebruiksvriendelijke voorkant voor alle typen eindgebruikers. Daardoor wordt de Mediasurface software bij talloze klanten naar volle tevredenheid ingezet voor zeer uiteenlopende intranet-, extranet- en internettoepassingen.

Mediasurface heeft haar hoofdkantoor in Engeland en is actief in Europa en de Verenigde Staten. In Nederland heeft Mediasurface een kantoor in Hilversum. Klanten van Mediasurface in de Benelux zijn onder andere AA Interfinance, AEGON, AntoniusMesosGroep, AZG, Claritas/Acxiom, Consumentenbond, Emergis, Eneco, Erasmus MC, Gasunie, Gelderse Roos, GTI, Holland Casino, Icare, Inspectie van het Onderwijs, Inspectie voor de Gezondheidszorg, LUMC, NATO, Plan International, Sint Maartenskliniek, SSA Global, Toerisme Vlaanderen, Triodos Bank, VGZ-IZA, Wereldomroep en Ziekenhuis Amstelveen.

Mediasurface is beursgenoteerd op AIM markt van de London Stock Exchange, symbool MSR.

Meer informatie is te vinden op http://www.mediasurface.nl

Neem voor meer informatie contact op met:

AA Interfinance
George Dikkeboom
Projectleider
Tel. 020 312 5472
george.dikkeboom(at)interbank.nl

Mediasurface B.V.
Arjen van de Akker
Tel. 035 6257890
GSM 0651 604191
arjen.van.den.akker(at)mediasurface.com

Potters PR
Monique Potters
Tel. 0345 501595
GSM 0628 889632
monique(at)potterspr.nl