Ingezonden persbericht


Xybernaut focust op expansie in Benelux-markt

Cruciale rol voor kanaalpartners bij inzet professionele mobiele-computertechnologie en -oplossingen

Amsterdam, 8 december 2004 - Xybernaut, Inc. (Nasdaq: XYBR) gaat zich nadrukkelijk concentreren op omzetgroei in de Benelux. Daarmee bouwt het bedrijf voort op succesvolle activiteiten in Azië en Europa, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Xybernaut wil deze ervaringen en successen gebruiken om ook de mogelijkheden in andere Europese landen en in de Benelux te benutten. Inmiddels is hiervoor een lokaal team van ervaren mensen benoemd, zijn de vereiste middelen vrijgemaakt en wordt het strategisch plan al uitgevoerd.

"De Benelux behoort tot de meest ontwikkelde regio's als het gaat om mobiele automatisering en draadloze communicatie. Daarom is deze regio ook het eerste focuspunt voor onze expansie", zegt Debbie Crum, Senior Vice-President Worldwide Sales van Xybernaut, Inc. "Wij beschikken over uitgebreide ervaring in professionele draadloze mobiele-computertechnologie en voorzien uitstekende marktmogelijkheden in Europa. Dit blijkt onder andere uit onze recente implementatie bij TESCO in Engeland."

De ontwikkeling van een krachtig kanaalmodel is een cruciaal onderdeel bij de invulling van de Europese ambities. Crum: "Daarbij maken we gebruik van het succes van ons Team Xybernaut(tm)-programma voor value-added resellers, fulfilment-partners en marketingpartners zoals system integrators. We zijn dan ook in gesprek met, en nog op zoek naar oplossingsgerichte partners voor Team Xybernaut in de Benelux. Deze zullen niet alleen onze producten leveren en ondersteunen, maar krijgen ook de ruimte om eigen specifieke verticale oplossingen met een hoge toegevoegde waarde te ontwikkelen."

De oplossingen van Xybernaut zijn primair ontwikkeld voor applicaties die: - real-time data vereisen om de productiviteit van medewerkers in technische en zakelijke omgevingen te verhogen; - mobiele professionals werkelijk ambulant maken;
- gebruikers de voordelen van mobiele automatisering bieden.

Xybernaut is actief met zijn oplossingen in sectoren als de medische en zorgmarkt, transportwereld, auto-industrie, banken en financiële instellingen, de onderhouds- en servicesector, zware industrie en productie, telecom, media en entertainment, nutsbedrijven, luchtvaart, publieke en defensieorganisaties, retail, sales en marketing en de hotel- en reisbranche.

De oplossingen worden wereldwijd ingezet bij vooraanstaande ondernemingen in uiteenlopende markten. Voorbeelden zijn supermarktketen TESCO, pakketdienst Fedex Express, Hilton Hotel Corporation, CSX Transportation (Amerikaanse spoorwegmaatschappij), diverse overheidsinstanties en divisies van het Amerikaanse ministerie van Defensie, en andere internationale defensieorganisaties.

Xybernaut ontwikkelt al ruim tien jaar systemen voor de professionele mobiele gebruiker. Het bedrijf wist als eerste een volledig draagbare computer te ontwikkelen, die op het lichaam of in de kleding gedragen kan worden. Het bedrijf wordt ook wereldwijd erkend als zeer vooruitstrevend op het vlak van mobiele, draagbare oplossingen en daaraan gerelateerde technologieën.

Alle systemen van Xybernaut zijn gebaseerd op open standaarden, wat zeer nuttig is voor klanten die snel mobiele applicaties willen ontwikkelen en inzetten op basis van Microsoft® Windows CE, .NET/Windows XP of Linux®. De systemen zijn eenvoudig te koppelen aan alle bekende randapparatuur via standaard-interfaces als USB. Alle Xybernaut-systemen zijn ontworpen voor mobiele professionals die hun apparatuur vaak in veeleisende of extreme omstandigheden gebruiken.

Xybernaut heeft zijn visie op mobiele technologie onder meer vormgegeven in het meest recente product, de Atigo®. Deze combineert de kenmerken van een PDA met die van een Tablet PC, maar kent niet de typische nadelen van beide. Kenmerk van de Atigo is de handzame vorm en als gevolg daarvan een uitzonderlijk gebruiksgemak. De Atigo-batterij heeft een zeer lange levensduur, is hot-swappable en kan dus verwisseld worden zonder het apparaat te hoeven uitschakelen. Verder zijn de Atigo-schermen ook bij zonlicht optimaal leesbaar. De systemen voorzien in standaardconnectiviteit via onder meer USB 2.0, Compact Flash en PCMCIA. Daarnaast worden bekende draadloze protocollen als WLAN, GPRS/UMTS en Bluetooth® ondersteund. De Atigo-producten zijn makkelijk te combineren met cradles voor gebruik in voertuigen of op de thuiswerkplek.

De Xybernaut-systemen bieden zowel op bedrijfsniveau als individueel kracht en flexibiliteit ongeacht de gebruiksomgeving. Zo gebruiken grote hotelorganisaties in de Verenigde Staten de Xybernaut-producten om hun gasten in te checken om zo wachttijden te voorkomen. Ook lenen de systemen zich bij uitstek voor retailtoepassingen als in-store marketing, field service en support. Binnen de gezondheidszorg bieden de oplossingen toegang tot cruciale informatie bij spoedgevallen. Binnen productieomgevingen kunnen complexe onderhoudsdiensten gestroomlijnd worden.

Meer informatie is beschikbaar op www.xybernaut.nl Bedrijven die partner willen worden of meer willen weten over de Xybernaut-producten, kunnen contact opnemen met het Benelux-team via e-mail: benelux@xybernaut.de.