Ingezonden persbericht


Persbericht

ORACLE, DELL, EMC EN INTEL STARTEN MEGAGRID-PROJECT VOOR ONTWIKKELING BEST PRACTICES IN ENTERPRISE GRID COMPUTING

Marktleiders combineren technische kennis en expertise in antwoord op de vraag naar geteste en bewezen grid computing-concepten

San Francisco, 8 december 2004 Oracle, Dell inc., EMC Corporation en Intel Corporation introduceren samen het Project MegaGrid . Deze samenwerking is gericht op het ontwikkelen van een standaardbenadering voor het bouwen en in gebruik nemen van een enterprise grid computing-infrastructuur. De vier bedrijven combineren een aantal belangrijke technologieën en technische kennis in antwoord op de integratievraagstukken die spelen bij hun klanten. Ook werken ze aan een complete oplossing voor enterprise grid computing die veel beter werkt dan het traditionele SMP-aanbod, tegen een fractie van de kosten.

De eerste fase van het Project MegaGrid is gericht op het ontwerpen, testen en documenteren van de beste standaardvoorbeelden uit de markt. Op deze manier kunnen de participanten effectieve enterprise grid computing-infrastructuren bouwen, waarbij ze rekening houden met alle eisen ten aanzien van kosten en prestatie. De infrastructuur wordt ontworpen, geconfigureerd en gecontroleerd binnen het Oracle Global IT Datacentrum.

De doelstelling van het Project MegaGrid is organisaties in alle sectoren de gelegenheid te geven om enterprise grid computing succesvol in te zetten, zonder dat ze daarvoor enorme investeringen hoeven te doen.

Voor de exacte bijdrage van elke deelnemer van het MegaGrid-project binnen de nieuwe gridinfrastructuur, zie het volledige persbericht: http://www.oracle.com/corporate/press/2004_dec/open13.html

Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.