Ingezonden persbericht


Persbericht

ORACLE INTRODUCEERT ORACLE® DATABASE 10g RELEASE 2

Nieuwe versie biedt verbeterde beschikbaarheid, beheer en beveiliging

San Francisco, 8 december 2004 Oracle kondigt Oracle® Database 10g Release 2 aan, de nieuwste versie van de populaire database. Deze nieuwe release bevat onder meer verbeteringen op het gebied van beschikbaarheid, beheer, prestatie en beveiliging. De nieuwe versie helpt klanten en partners om het rendement op IT-investeringen te maximaliseren. De Oracle Database 10g Release 2 zal naar verwachting halverwege 2005 beschikbaar zijn.

Oracle Database 10g is de eerste database die ontworpen is voor zakelijke grid computing. De database biedt de mogelijkheden voor clustering, capaciteitsbeheer en beschikbaarheid, die nodig zijn om zakelijke grid computing-infrastructuren te realiseren. Ook biedt Oracle Database 10g klanten een financieel bijzonder aantrekkelijke oplossing voor datamanagement. Extra kosten gerelateerd aan de infrastructuur worden bespaard en veel van de traditionele, veelvoorkomende, handmatige taken zoals prestaties meten, disk- en geheugenmanagement behoren tot het verleden.

Hogere prestaties en beschikbaarheid
Oracle Database 10g wordt met Release 2 nog sneller. Nieuwe sorteertechnieken verbeteren de prestaties middels queries en het aanmaken van indexen en maken dure pre-load sorteerhandelingen overbodig. Dankzij verbeterde load balancing maken Oracle Real Application Clusters het mogelijk om sneller in te spelen op veranderende vereisten met betrekking tot servercapaciteit binnen een cluster. Daarnaast heeft Oracle extra verbeteringen op het niveau van beschikbaarheid in Release 2 doorgevoerd. Deze versie beschikt over een open Application Program Interface (API) voor Oracle s clusterware Cluster Ready Services- waardoor de beschikbaarheid van applicaties nog hoger wordt. Bovendien bevat Release 2 nieuwe backup- en recovery-mogelijkheden en automatische failover-capaciteit, zodat in geval van nood, gebruikers toch onmiddellijk kunnen rekenen op hun ICT-infrastructuur.

Voor alle details met betrekking tot de nieuwe versie zie het volledige persbericht op: http://www.oracle.com/corporate/press/2004_dec/open12.html

Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.

Ingezonden persbericht