Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 december 2004

Krasloten gestolen

Ruit ingegooid, rek met krasloten ontvreemd

Enschede

Woensdagmorgen 8 december om ongeveer 03.30 uur werd gemeld dat bij een winkel aan de Haaksbergerstraat in Enschede mogelijk een ramkraak had plaatsgevonden. Bleek dat een ruit van een winkel, waar o.a. sigaren en sigaretten worden verkocht, met een klinker was ingegooid. Volgens de eigenaren is er vermoedelijk alleen een rek met krasloten uit de winkel weggenomen. Een eerste onderzoek in de omgeving leverde nog niet het gewenste resultaat op. Het onderzoek wordt voortgezet. (bps: 04-150683)

Vrouw beroofd van tas

Tas uit mandje van rolator weggenomen

Enschede

Dinsdagmiddag 7 december om ongeveer 15.00 uur kwam een 83 jr. mevrouw het afdelingsbureau Enschede Zuid aan de Wesselerbrinklaan binnen wandelen. Zij vertelde dat ze even daarvoor op het voetpad langs de Wesselerbrinklaan had gelopen met haar rolator. Zij was gekomen vanaf het winkelcentrum toen een jongen op een fiets haar tas uit het mandje van de rolator wegpakte en er vandoor ging. In de tas zat een portemonnee met wat geld. Het enige wat zij van de jongen kon vertellen was dat het om een vermoedelijk lange smalle Nederlandse jongen gaat. (bps: 04-150460)

Aanhouding gezochten

Twee personen aangehouden die in totaal nog 196 dagen moeten zitten

Enschede

In de loop van dinsdag de 7e december werden in Enschede twee personen aangehouden die in totaal nog 196 dagen gevangenisstraf te goed hebben. Als eerste werd 's middags een 38 jr. Enschedese in haar woning aangehouden die nog een onherroepelijk vonnis van 80 dagen en twee vonnissen van in totaal 148 euro of 14 dagen had openstaan. Zij is aangehouden en overgebracht naar een huis van bewaring waar ze haar straf mag uitzitten. (bps: 04-150593) "s Avonds zagen surveillerende politiemensen op het Stationsplein in Enschede een 63 jr. Enschedeer lopen van wie ze wisten dat ook hij nog iets te goed had. Bij navraag bleek dit te gaan om een zevental vonnissen met in totaal 102 dagen gevangenisstraf. Ook hij is aangehouden en aan het bureau opgesloten. In de loop van de woensdag zal ook deze persoon worden overgebracht naar een huis van bewaring. (bps: 04-150673)

Letsel bij eenzijdig ongeval

Automobilist raakt ernstig gewond nadat hij de macht over het stuur verloor en tegen een boom tot stilstand kwam

Almelo

Dinsdagmorgen 7 december vond omstreeks 10.15 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Brandrietsweg in Almelo. Een 20-jarige automobilist uit Almelo kwam door nog onbekend oorzaak bij het ingaan van een bocht naar links met de wielen van zijn auto in de berm. Hij stuurde bij waarna de auto in een slip raakte en tegen een boom aan de linkerzijde van de rijbaan tot stilstand kwam. Het 20-jarige slachtoffer raakte bekneld en werd door de brandweer uit de auto bevrijd. De man is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar hij werd opgenomen. (bps: 04-150350)

Aanrijding met letsel

Bestuurder van een scooter raakt gewond na aanrijding met personenauto

Almelo

Dinsdagmiddag 7 december omstreeks 15.30 uur reed een 38-jarige automobilist uit Almelo vanuit een parkeerplaats de rijbaan van de Sluisweg in Almelo op. Hierbij zag hij een hem van links naderende scooter over het hoofd, bestuurd door een 17-jarige jongen uit Vroomshoop. Tussen beiden ontstond hierdoor een aanrijding, waarbij de 17-jarige jongen gewond raakte. Hij werd met nog onbekend letsel voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-150527)

Meisje gewond

Meisje steekt onverwachts de straat over en wordt door een personenauto aangereden

Vroomshoop

Een 11-jarig meisje uit Vroomshoop stak dinsdag 7 december omstreeks 18.50 uur onverwachts het Plantsoen in Vroomshoop over. Voor haar van links naderde op dat moment een personenauto, bestuurd door een 19-jarige vrouw uit Vroomshoop. De 19-jarige vrouw remde nog maar kon het meisje niet meer ontwijken. Het 11-jarige meisje werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-150599)

Letsel bij aanrijding

Vrouw raakt gewond bij aanrijding tussen twee personenauto

Rijssen

Een 51-jarige automobiliste uit Goor reed dinsdag 7 december omstreeks 18.55 uur op de Morsweg in Rijssen. Op het kruispunt met de Spoelerstraat sloeg zij linksaf en liet hierbij een haar op dezelfde weg tegemoetkomende auto niet voorgaan. Laatstgenoemde auto werd bestuurd door een 49-jarige man uit Enter. Tussen beide voertuigen ontstond een aanrijding, waarbij de 51-jarige vrouw gewond raakte. Zij werd met onder meer nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-150604)

Hennepkwekerij ontmanteld

Politie treft in een woning twee in werking zijnde hennepkwekerijen aan

Almelo

Dinsdagmorgen 7 december trof de politie in een woning aan de Bellinistraat in Almelo twee in werking zijde hennepkwekerijen aan. In totaal ging het om 254 planten. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De stroom bleek illegaal afgetapt te worden. Tegen de 33-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-138641)

Aanhouding in kader Wet Wapens en Munitie

Politie houdt man aan nadat bij hem een aantal patronen werden aangetroffen

Vriezenveen

Surveillerende politieagenten zagen woensdag 8 december rond 00.30 uur een rookpluim op de Koningsweg in Vriezenveen. Iets verder liep een 20-jarige man uit Vriezenveen, die desgevraagd aangaf even daarvoor vuurwerk te hebben afgestoken. De man bleek twee patronen bij zich te hebben. Het ging hierbij om patronen die bestemd zijn voor een zogenaamd vuurwerkpistool. De agenten hielden de verdachte aan en namen beide patronen, die vallen onder de Wet Wapens en Munitie, in beslag. Op het bureau vertelde de man in huis nog een aantal patronen te hebben liggen. Van deze 150 patronen deed hij vrijwillig afstand. Tegen de 20-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-150671)

Jan Camphuis / Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --