1e persbericht van woensdag 8 december 2004

Eindhoven 08-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bromfiets en fietsendieven op heterdaad gepakt

Dinsdagavond rond 22.00 uur zijn in de Hedastraat twee jongens uit Eindhoven, 15 en 16 jaar oud, aangehouden. Ze werden op heterdaad aangehouden nadat ze met behulp van een betonschaar een bromfiets en een fiets hadden gestolen. De twee zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan. De brommer en de fiets zijn inbeslaggenomen. De eigenaar van de gestolen spullen is nog niet bekend.

Eindhoven: Verdachte uitgeven valse cheques gepakt

Dinsdagnacht rond 0.30 uur heeft de politie op de Ruysdaelbaan een 22-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man werd door de politie al langer gezocht. Hij wordt verdacht van het uitgeven van valse cheques bij zaken in onder meer Geldrop en Eindhoven. Dat gebeurde op 10 juli in Geldrop bij een winkel in de Langstraat. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Twee meisjes aangehouden voor beroving

De politie heeft dinsdag- en woensdagmorgen twee meisjes uit Helmond aangehouden. De twee, 17 en 18 jaar oud, worden verdacht van beroving. Op vrijdag 29 oktober werd een 26-jarige vrouw uit Helmond beroofd van haar handtas. Het slachtoffer liep op het Ashorstpad. De twee meisjes passeerden haar op een fiets. Een van de twee stapte af, liep naar de vrouw en rukte haar handtas van haar schouder. De twee aangehouden meisjes zijn in verzekering gesteld.

Beek en Donk: Aanpak huiselijk geweld

Dinsdagavond rond 19.00 uur is in zijn woning in Beek en Donk een 49-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij had zijn ex-vrouw en haar kinderen bedreigd met brandstichting van hun woning. De man is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld.

Valkenswaard: Aanpak huiselijk geweld

Dinsdag rond 20.30 uur is in de woning van zijn moeder in Valkenswaard een 22-jarige man uit die plaats aangehouden. Met hem was afgesproken dat hij de woning niet meer in mocht. Eerder op de avond kwam er al politie aan te pas toen de man driegde toch de woning in te gaan. Hij kwam echter terug, sloeg een ruit in en ging de woning binnen. Hij is door de politie aangehouden en daarna op het politiebureau ingesloten.

Valkenswaard: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

Dinsdagavond rond 22.30 uur is op de Dommelseweg een 35-jarige inwoner van Riethoven aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. De politie stelde een alcoholpromillage van ruim 2,3 bij hem vast. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Dronken bromfietser komt ten val

Dinsdagavond rond 23.50 uur is op de Koningin Wilhelminalaan een 57-jarige bromfietser uit Eindhoven met zijn voertuig onderuit gegaan. Hij liep schaafwonden en kneuzingen op. Ambulancepersoneel heeft hem verzorgd. De politie stelde vast dat de man gedronken had en er werd een alcoholpromillage van 1,8 bij hem vastgesteld. Het rijbewijs van de man is ingenomen en hij krijgt bovendien een proces-verbaal.

Waalre: Inbraak in woning

Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Willibrorduslaan in Waalre. De inbrekers braken een schuifpui aan de achterkant van de woning open. Ze hebben een flatscreen tv, een luidspreker en een fotocamera gestolen.

Son: Boormachines gestolen

Woensdag rond 4.30 uur is ingebroken in een winkel aan de Nieuwstraat in Son. De daders zijn vermoedelijk met een bestelbusje achteruit tegen de toegangsdeur van de winkel gereden. Ze hebben een onbekend aantal boormachines gestolen.

Son: Inbraak school, computers gestolen

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een school aan de IJssellaan in Son. De inbrekers kwamen binnen door een ruit te vernielen . Er zijn drie computers gestolen.

Best: Verkeerscontrole

Woensdagmorgen heeft de politie op de Eindhovenseweg Zuid in Best een verkeerscontrole gehouden. Er werd speciaal gelet op de verlichting van fietsen. Er zijn zestien fietsers bekeurd die de verlichting van hun rijwiel niet in orde hadden.

Nuenen: Computer gestolen

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken bij een woning aan de Jacob Catsstraat in Nuenen. Er werd een keukenraam opengebroken. De inbrekers hebben een computer met een flatscreen gestolen.

Gemert: Computers gestolen

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Breukrand. De inbrekers braken een slot van een achterdeur kapot. Ze hebben twee computers, een beeldscherm en twee mobiele telefoons gestolen.