Gemeente Oirschot

Fraaie huurwoningen in De Oirsprong

In De Oirsprong komen volgend jaar 15 huurappartementen voor ouderen.

Aan de Koestraat in Oirschot staat het gebouw De Oirsprong. Woningbedrijf Oirschot gaat daar in 2005 vijftien huurappartementen realiseren. De huurappartementen krijgen een hoog afwerkingsniveau en zijn qua oppervlakte groter dan gebruikelijk. De woningen zijn bestemd voor de groep senioren die een zorgbehoefte hebben of op termijn zullen krijgen. De Oirsprong is gelegen in het centrum van Oirschot en naast het klooster Nazareth van de Zusters Franciscanessen. Het gebouw heeft een monumentaal karakter en ademt de sfeer van rust en ruimte.

De woningen

De huurappartementen hebben 2 of 3 kamers en zijn luxe van uitvoering. Zo treft u de volgende zaken aan:


* Grote woonkamers

* In de meeste woningen ligbad met aparte douche
* Een luxe keukenblok

* Een vrijhangend toilet

* Een videofoon-installatie

* Anti-sliptegels

* Rolstoeltoegankelijk

In het gebouw worden liften aangebracht en in de kelder heeft u de beschikking over een afzonderlijke berging.

Aanvullende diensten

Er zal in het complex waarschijnlijk een huismeester actief zijn, die verantwoordelijk is voor kleine dagelijkse klusjes, zoals lampen vervangen, vuilcontainers aan de straat zetten, zwerfvuil verwijderen, controle en toezicht. Daarnaast krijgen de bewoners de mogelijkheid om zorgdiensten te verkrijgen via het zorgentrum in het naastgelegen klooster, waar te zijner tijd ook de mogelijkheid wordt geboden om bijv. een maaltijd te nuttigen of om gebruik te maken van andere faciliteiten aldaar. Een en ander is uiteraard afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden.

De huurprijs

De huurprijzen variëren van 600,-- tot ruim 1200,--. Voor dat bedrag heeft u een perfecte woning met alle gemakken, in het centrum van Oirschot. De woningen zullen naar alle waarschijnlijkheid begin 2006 klaar zijn. De huurders krijgen (indien ze tijdig bekend zijn) nog een aantal keuzen in de afwerking, met name over de tegels en het keukenblok.

Interesse?

Bent u ouder dan 55 jaar en heeft u interesse of wilt u meer weten? Neemt u dan gerust contact op met ons:Woningbedrijf Oirschot, Postbus 177 5688 ZK OIRSCHOT, telefoon: 0499-583400.e-mail: woningbedrijf@oirschot.nl. U ontvangt dan een inschrijfformulier.