Gemeente Westervoort


* Bergse Maat 51, plaatsen dakkapel

* Vredenburgstraat 15a en 17, bouw dubbele berging (rectificatie)

Verleende bouwvergunning:

* De Camp 2, wijzigen zijgevel plaatsen raam
* Wolter Visscherstraat 32, wijzigen voorgevel (pui) Voor de hieronder genoemde activiteiten zijn de benodigde ontheffingen, vergunningen en toestemmingen verleend: Kapvergunningen:
* Emmerik 46, voor het kappen van 1 berk.
* Naast Emmerik 52, voor het kappen van 2 acacia's in het plantsoen.

Nadere informatie, onder meer over de concrete datum van de bekendmakingen, kunt u inwinnen bij de afdeling Openbare Werken, tel. 3179363 (kapvergunningen).

Overige vergunningen

* Vergunning verleend aan Westervoorts Unicef Comité innemen tijdelijke standplaats wc de Wyborgh voor 26,27 november 2004, 10, 11, 17 en 18 december 2004.

* Vergunning verleend aan de heer R. Messing ophangen spandoek locaties Brugweg en Rivierweg van 29 november tot en met 5 december 2004 en van 22 tot en met 31 december 2004 t.b.v. nieuwjaarsparty Maksim
Pas 65 op 1 januari afgeschaft

Vanaf 1 januari 2005 wordt er geen Pas 65 meer verstrekt aan 65 plussers. De reden is dat vanaf 1 januari 2005 de identiteitsplicht wordt uitgebreid. Iedereen in Nederland van 14 jaar en ouder moet een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen. In de praktijk betekent dit dat iedereen van 14 jaar en ouder altijd een geldig identiteitsbewijs bij zich moet dragen. De Pas 65 wordt dan een overbodig document, omdat 65 plussers met hun identiteitsbewijs hun leeftijd kunnen aantonen. Bezitters van een Pas 65+ kunnen deze pas blijven gebruiken, maar het is geen geldig identiteitsbewijs.

Vangnetregeling huursubsidie;

De vangnetregeling is een aparte regeling (in de Huursubsidiewet) voor huurders die met een forse inkomensdaling (tenminste 20%) te maken hebben en op basis van hun gezinsinkomen over 2003 geen of minder huursubsidie ontvangen.

Om voor een "bijdrage Vangnetregeling Huursubsidie" in aanmerking te kunnen komen moet u onder andere aan de volgende voorwaarden voldoen:
* In minimaal één kalendermaand is uw, naar een jaarinkomen omgerekend, gezamenlijk inkomen (actueel jaarinkomen) aanzienlijk lager dan uw verzamelinkomen dan wel belastbaar loon over 2003. Van een aanzienlijke terugval is sprake indien het verzamelinkomen dan wel belastbaar loon van uw huishouden over 2003 minimaal 20% hoger is dan het actuele inkomen. De terugval in het inkomen kan ook zijn veroorzaakt door een wijziging in de huishoudsamenstelling.

* U bent 18 jaar of ouder.

* U moet Nederlander zijn, of rechtmatig in Nederland verblijven.
* U en al uw eventuele medebewoners staan in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) ingeschreven op het adres waarvoor u de bijdrage vangnetregeling huursubsidie aanvraagt.
* U huurt een zelfstandige woonruimte.

* Uw huur en inkomen liggen onder een bepaalde grens.

Denkt u in aanmerking te kunnen komen voor bovenstaande voorziening, dan kunt u hiervoor bellen met de afdeling Sociale Zaken, elke werkdag tussen 9.00 en 10.00 uur. Op deze afdeling zijn aanvraagformulieren aanwezig en op afspraak wordt de aanvraag ingenomen.

\Werken in Duitsland

Werkt u in Duitsland maar woont u in Nederland? Dan is het spreekuur van de Euregio Rijn-Waal interessant voor u! Iedere maand geven Duitse en Nederlandse experts gratis antwoord op uw vragen over pensioenen, belastingen en sociale verzekeringen. Ook kunt u terecht voor informatie over werkeloosheidsuitkeringen, zwangerschapsverlof en kinderbijslag.

De spreekuren worden iedere 2e dinsdag van de maand georganiseerd, afwisselend in Nijmegen en Kleef.

Het eerstkomende spreekuur vindt plaats op dinsdag 14 december 2004 in Nijmegen. U bent welkom tussen 09.00 en 12.30 uur bij bureau voor Duitse Zaken, Takenhofplein 4 te Nijmegen.