Politie Zuid-Holland-Zuid

08/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

08-12-2004 - Persberichten District II

VOOR DE TWEEDE KEER
PAPENDRECHT- Bij een bedrijf aan de Noordhoek is voor de tweede keer binnen 24 uur ingebroken. De eerste inbraak vond plaats op maandagavond, 6 december 2004, omstreeks 20.45 uur. Nadat een raam van een nooddeur werd vernield kon men binnenkomen. Binnen werd een deur opengebroken. Toen is er 1 computer gestolen. Van drie andere computers was de bedrading losgeknipt en klaar gezet om meegenomen te worden. In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 december was het opnieuw raak. Nadat een ruit werd vernield kon men binnenkomen. Deze keer werden vier computers gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

VERLICHTINGSCONTROLE
ALBLASSERDAM- Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 11 bekeuringen uitgeschreven voor fietsers die geen of defecte verlichting hadden. De controle vond plaats op dinsdagmorgen, 7 december 2004, op de Kortlandse Kade.

PAPENDRECHT- Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 34 bekeuringen uitgeschreven voor fietsers die geen of defecte verlichting hadden. De controle vond plaats op dinsdagmorgen, 7 december 2004, op het Wilgenpad, de Andoornlaan en het Molenpad.

SNELHEIDSCONTROLE
PAPENDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole op de Ketelweg met de fotoradar hebben politieagenten 35 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag, 7 december 2004, van 15.00 tot 16.00 uur. In totaal werden 875 voertuigen gecontroleerd. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur.

VIADUCT
NOORDELOOS- Een landbouwtractor heeft zich klemgereden onder een viaduct. Dit gebeurde op dinsdagavond, 7 december 2004, omstreeks 18.30 uur, op de Provincialeweg N214. De 18 jarige bestuurder uit Putten reed met een landbouwtractor over de Provincialeweg, komende vanuit Meerkerk en gaande van de richting Noordeloos. Hij vergat de hijsarm van de tractor te laten zakken. Hij kwam met een grote knal tegen de onderkant van het viaduct vast te zitten. Uit voorzorg is de bestuurder per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij geen verwondingen had opgelopen. Zowel de tractor als de onderkant van het viaduct raakten beschadigd.

GESTOLEN AUTO UIT PORTUGAL
SLIEDRECHT - De politie heeft maandagavond 7 december vier mannen aangehouden op de rijksweg A15 ter hoogte van Sliedrecht. De verdachten reden in een auto die in Portugal gesignaleerd stond als gestolen. De bestuurder, een 26-jarige man uit Capelle aan den IJssel, en de inzittenden, een 23-jarige man uit Rotterdam, een 27-jarige man uit Almelo en een 27-jarige man uit Maastricht zijn aangehouden op verdenking van diefstal/heling. Het voertuig is in beslaggenomen.

RIJDEN ONDER INVLOED
GORINCHEM- Een 33 jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. Dit gebeurde op dinsdagavond, 7 december 2004, omstreeks 20.05 uur, op het Paardenwater. De man was betrokken bij een kleine kop/staart botsing waarbij nauwelijks schade ontstond. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren heengezonden.

PAPENDRECHT- Op woensdagochtend, 8 december 2004, omstreeks 01.05 uur, is op de J. R. Thorbeckesingel, een 36 jarige man uit Papendrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uren heengezonden.

GORINCHEM- - Op woensdagochtend, 8 december 2004, omstreeks 04.10 uur, is op het Henriette van Eykplein, een 43 jarige man uit Gorinchem aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uren heengezonden.

SNELKRAAK
GORINCHEM- Op woensdagochtend, 8 december 2004, omstreeks 01.40 uur, vond een snelkraak plaats bij een winkel aan de Koningin Wilhelminalaan. Nadat de toegangsdeur werd geforceerd liep men de winkel in. Er zijn 5 televisietoestellen gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.