Politie Zuid-Holland-Zuid

08/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

08-12-2004 - Persberichten District I

RUZIE
DORDRECHT De politie stelt een onderzoek in naar een ruzie. Op 7 december 2004 is een 66-jarige man uit Dordrecht voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. Uit het voorlopig onderzoek bleek dat het slachtoffer op maandagavond 6 december 2004 bij het Groothoofd in Dordrecht ruzie kreeg met waarschijnlijk vier andere mannen. In ieder geval liep de 66-jarige letsel op aan zijn keel. Wat er precies gebeurde is nog niet duidelijk.

INBRAAK BEDRIJF
DORDRECHT- In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 december 2004, is ingebroken in een bedrijf aan de Donker Duyvisweg. Door een gat in het gaas van het hekwerk te knippen kon men op het terrein komen. Daarna werden enkele ramen geforceerd en stal men 5 computers compleet met flatscreens. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

VERLICHTINGSCONTROLE
ZWIJNDRECHT- Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 29 bekeuringen uitgeschreven voor fietsers die geen of defecte verlichting hadden. De controle vond plaats op dinsdagmorgen, 7 december 2004, aan beide kanten van de Brugweg.

AGRESSIEVE WINKELDIEF
DORDRECHT- Op dinsdagmorgen, 7 december 2004, omstreeks 10.20 uur, is in een winkel aan de Statenplaats een agressieve winkeldief aangehouden. De 27 jarige man uit Roosendaal had twee truien gestolen en werd betrapt door en beveiligingsmedewerker. De verdachte bedreigde en beledigde daarop de beveiligmedewerker. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 69 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 36 keer het niet dragen van de autogordel en 33 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid. Ze hielden de controle op dinsdag, 7 december 2004, op de Reeweg Oost, de Merwedestraat en de Hugo de Grootlaan. In totaal werden 875 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur.

DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 48 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit 33 keer voor het niet dragen van de autogordel en 14 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid. Ze hielden de controle op dinsdag, 7 december 2004, op de Kometenlaan en de Galileilaan. In totaal werden 860 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/uur.

ONTZEGGING
DORDRECHT- Een 36 jarige man uit Sliedrecht is bekeurd door de politie. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 7 december 2004, omstreeks 16.15 uur, op de Merwedestraat. De man reed met een snelheid van ongeveer 62 km/uur met zijn bromfiets over de Merwedestraat. De man vertelde dat hij haast had omdat hij een bekeuring moest gaan betalen bij het Parket in Dordrecht. Tijdens een controle bleek dat hij een ontzegging had voor de rijbevoegdheid. Hij kreeg twee bekeuringen.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT- Een 43 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 7 december 2004, omstreeks 17.30 uur, in de Hooftstraat. De verdachte had tijden een ruzie zijn 25 jarige vriendin tegen haar been geschopt. Ze liep letsel op aan haar been. De verdachte ontkende de mishandeling. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal.

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT - De politie heeft dinsdagavond 7 december een 30-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Jozef Israelstraat op verdenking van diefstal/heling van een fiets. De verdachte staat bij de politie bekend als een veelpleger. Hij is ingesloten. De eigenaresse van de fiets had aangifte gedaan van haar fiets op 25 oktober j.l. Zij krijgt haar tweewieler weer terug.

BUSHOKJE VERWOEST DOOR VUURWERK
ZWIJNDRECHT - Een bushokje aan de Swanendrift in Zwijndrecht is dinsdagavond 7 december verwoest door vermoedelijk een lawinepijl. Een getuige meldde de politie rond 19.30 uur de vernieling van het bushokje. Twee jongens zouden op een schoolplein tegenover de bushalte het vuurwerk hebben afgeschoten. Ze gingen er vandoor op de fiets. De politie heeft de restanten van het vuurwerk meegenomen voor onderzoek.

ONGELDIG
ZWIJNDRECHT- Een 44 jarige man uit Rotterdam is door politieagenten aangehouden omdat hij in een auto reed terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Dit gebeurde op woensdagochtend, 8 december 2004, omstreeks 00.50 uur, op de Karel Doormanlaan. De man liep tijdens een routine controle tegen de lamp. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.